Titel

MUSSERT. Een politiek leven

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029531139

Uitgever

Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam, 1984

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback met verlijmde katernen, soft cover met flappen, 329pp,met z/w-foto's, in goede staat.

Meer info
Open Domein, nr. 10

Vier Mussert-mannen, oud-Oostfrontstrijders, groeven in de nacht van 16 op 17 juni 1956 Musserts gebeente op om te voorkomen dat het door een aanstaande grafruiming verloren ging. In navolging van de Leider hoopten zij op de dag waarop de ogen van het volk zouden worden geopend en Mussert gerehabiliteerd. Dan ook zou er een waardig grafmonument verrijzen. De stoffelijke resten werden in een koperen vat begraven bij een van de vier. En zo kan men met een parafrase op Napoleons laatste wil zeggen dat Musserts gebeente rust in vaderlandse grond, te midden van het volk dat hij zo heeft liefgehad. Maar omdat die liefde voornamelijk van één kant kwam zal de plaats wel altijd onbekend blijven.
Fragmenten van deze biografie verschenen eerder in MAATSTAF en werden hogelijk geprezen. Niet alleen aan de hand van archieven, bronnenpublicaties en literatuur, maar vooral ook door vaak zeer intensieve contacten met personen die hem van nabij hebben gekend -onder anderen zijn joodse (!) huisvriend, zijn adjudant, zijn butler, zelfs zijn zuster die voor- noch nadien ooit met een buitenstaander over hem sprak - tracht Meyers de mens Mussert uit te beelden. Hierbij staan centraal de vragen die dit paradoxale en niet zelden bizarre leven hebben beheerst : in hoeverre was Mussert een produkt van een met zware accenten van fatsoen, traditie en nationalisme aangezette opvoeding? Wat bracht deze nuchtere technicus die het tegendeel van een gokker was tot de sprong in het duister van de politiek?
Afbeeldingen
Meyers, Jan - MUSSERT. Een politiek leven
Azucena Boek Winschoten

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Azucena Boek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Azucena Boek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Azucena Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Azucena Boek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Azucena Boek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren