Titel

DE AFDALING IN DE HEL / Europa 1914-1949

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789000353361

Uitgever

Uitgeverij Unieboek / Het Spectrum, Houten, november 2016, negende druk

Prijs

12,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback met verlijmde katernen, soft cover 639pp, in zeer goede staat.

Meer info
Vertaald door Huub Stegeman.

DE AFDALING IN DE HEL - Europa 1914-1949 is een poging te begrijpen hoe Europa in de eerste helft van de gewelddadige en turbulente 20e eeuw in een afgrond kon wegzinken en vier jaar na het absolute dieptepunt in 1945 al het fundament kon leggen voor een verbazingwekkend herstel - voor een nieuw Europa dat verrees uit de as van het oude, voor een weg terug uit de hel, een nieuw begin.
Kershaw schetst vier factoren die ervoor zorgden dat Europa zich verloor in twee allesvernietigende oorlogen, vier factoren die al voor de Eerste Wereldoorlog aanwezig waren, en die door de rampzalige Vrede van Versailles alleen maar werden versterkt. Een tweede wereldoorlog was vanaf het sluiten van die 'vrede' bijna onafwendbaar. De Tweede Wereldoorlog ging gepaard met verwoestingen op een tot dan toe ongeëvenaarde schaal. De morele consequenties van de Holocaust, de totale ineenstorting van de beschaving, zouden gedurende de rest van de eeuw, en daarna, voelbaar blijven.

De grootschalige etnische zuiveringen direct na de Tweede Wereldoorlog zorgden voor een herinrichting van de kaart van Midden- en Oost Europa. De Duitse droom om heel Europa te kunnen overheersen, ging ten onder met de totale nederlaag, verwoesting en tweedeling van het land. Voortaan bestond er in West-Europa een nieuwe bereidheid om nationalistische tegenstellingen te bezweren en in plaats daarvan te kiezen voor samenwerking en integratie. Er kon eindelijk gewerkt gaan worden aan blijvende vrede.
Afbeeldingen
Kershaw, Ian - DE AFDALING IN DE HEL / Europa 1914-1949
Azucena Boek Winschoten

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Azucena Boek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Azucena Boek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Azucena Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Azucena Boek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Azucena Boek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren