Titel

Annies barre tocht in de Hongerwinter

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Mediathor

Prijs

14,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2021 ,1e druk ,76pp ,hardcover ,veel afbeeldingen ,oorlog ,Rotterdam ,nieuw

Meer info
Verhalen van onvoorstelbare ontberingen in de Hongerwinter 1944/1945 zijn in allerlei opzichten en verschrikkingen vastgelegd in persoonlijke herinneringen. Maar ze worden ook bewaard en gekoesterd in musea. Het verhaal van de dappere schoonzussen Annie en Rini van der Meulen is nieuw. Het dateert van januari 1945 toen ernstige honger een enorme nood was, vooral in de grote steden.
Ze begonnen vanuit de Zuidhoek en de Carnissebuurt aan een gewaagde en soms ook hachelijke fiets- en voetreis naar Drenthe en Overijssel. De gruwelijk kou was hun minder aangename en beslist niet vriendelijke partner, met daarnaast nog eens de vrees of hun bepaald niet nieuwe fietsen het zouden volhouden.
Toch begon het in dikke kleding gestoken duo goed gemutst aan hun avontuurlijke bedeltocht naar het onbekende. Onderweg kregen de kranige vrouwen af te rekenen met nare mensen en nukkige boeren, maar ook met fijne mensen die begrip hadden voor hun zelfgekozen opdracht. Die was: eten verkrijgen, het gaf niet wat of hoe, als het maar consumeerbaar was. Met vol beladen fietsen stapten ze na twaalf dagen weer door de voordeur.
Niemand wist dat Annie van der Meulen een dagboek had bijgehouden. Veertig jaar na de bevrijding kwam ze er in 1985 mee op de proppen en dat was het begin van een nieuw en belangrijk stukje Rotterdamse oorlogsgeschiedenis.
Afbeeldingen
Annie van der Meulen ,Rein Wolters - Annies barre tocht in de Hongerwinter
Boekhandel Snoek Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekhandel Snoek.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren