Titel

Catalogus 44: Willem Frederik Hermans

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Fokas Jolthuis, 2008

Prijs

10,00

Bijzonderheden

softcover, goed.

Meer info
We weten niet of het waar is, maar het lijkt wel alsof er de afgelopen tien jaar minder opdrachtexemplaren, brieven of andere bijzonderheden van W.F. Hermans door antiquaren werden aangeboden dan in de jaren daarvoor. Als dat waar is, dan heet de oorzaak Arie Oexman, die vanaf 1997 een vorstelijke collectie W.F. Hermans bijeen wist te brengen. Zijn aanstekelijk enthousiasme bracht veel antiquaren ertoe om hun mooiste items als eerste aan hem te offreren. Arie ging altijd voor het mooiste exemplaar, voor een bijzondere associatie, voor boeken met een verhaal. Begin dit jaar nam hij het moeilijke besluit om zijn – nog niet voltooide – collectie van de hand te doen.

In deze catalogus vindt u de weerslag van tien jaar lang onvermoeibaar verzamelen. U komt titels tegen die al jaren niet meer op de markt geweest zijn of die in zo’n fantastische staat verkeren dat je je afvraagt of zo’n exemplaar ooit nóg eens aangeboden wordt. De prachtigste opdrachten, literair-historisch belangrijke brieven, de dolste curiosa: deze catalogus leidt u van hoogtepunt naar hoogtepunt. Arie’s collectie is zo veelomvattend dat we noodgedwongen een keuze hebben moeten maken. Wat niet in deze catalogus staat kan dus wel aanwezig zijn: vrijwel alle handelsuitgaven in eerste en vaak latere druk in uitstekende staat en heel veel verspreid en secundair werk (ruim 1800 krantenknipsels!). Maar voor we ons teveel in superlatieven verliezen: laat deze catalogus voor zichzelf spreken.

6456Sylvia Willink-Quiël danken wij hartelijk voor haar foto van het bronzen beeld van Hermans, die we op het omslag van de papieren catalogus mochten plaatsen. Onze vrienden Arie Oexman en Menno Voskuil hebben ons bij het maken van de catalogus onvermoeibaar bijgestaan. Wij gedenken op deze plaats ook W.F. Hermans zelf, wiens steeds verrassende speelsheid het tot een feest maakte om aan deze catalogus te werken.
Afbeeldingen
Holthuis, Fokas - Catalogus 44: Willem Frederik Hermans
Antiquariaat Fasol Gouda

Pakketten worden op vrijdag en zaterdag bij de koerier aangeboden.

Bezoek onze website voor meer informatie over onze activiteiten.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Antiquariaat Fasol.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Antiquariaat Fasol
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiquariaat Fasol een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiquariaat Fasol vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Antiquariaat Fasol kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren