Titel

Het licht van de ziel haar wetenschap en gevolg. Een parafrase van de Yoga Sutra's van Patanjali

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789062715954

Uitgever

Mirananda uitgevers bv

Prijs

6,75

Bijzonderheden

1979, 2e druk, paperback, 35pp, gebruikssporen, redelijke staat

Meer info
-met register
-met commentaar van A.A. Bailey

De wetenschap van Raja Yoga, of de »Koninklijke Wetenschap van de Ziel', zoals zij door haar voornaamste vertolker, Patanjali, vastgelegd is, zal uiteindelijk haar grootste demonstratie in het Westen beleven. Dit is te danken aan het feit dat - onder de cyclische Wet - het vijfde wortelras (in zijn vijfde onderras) onvermijdelijk zijn hoogste punt moet bereiken. Dit punt wordt, in de economie der rassen, gezien als voorbeeld van een juist gebruik van het denkvermogen en het benutten ervan door de ziel, voor het bereiken van groepsdoeleinden en het ontwikkelen van groeps-bewustzijn op het stoffelijk gebied. Tot nu toe is het denkvermogen misbruikt voor materiële doeleinden òf vergoddelijkt. Door de *wetenschap van Raja Yoga zal het onderkend worden als het instrument van de ziel en het middel waardoor het brein van de aspirant verlicht wordt en kennis van die zaken wordt verkregen, die tot het rijk van de ziel behoren. Onder de wet van evolutie moet het denkvermogen, omdat het het vijfde beginsel is, eveneens in nauw verband staan met het vijfde wortelras, en het overeenkomstige vijfde onderras ervan weer nauwer dan enig ander. De studenten zouden er goed aan doen de volgende analogieën in gedachten te houden: Het vijfde Wortelras - Arisch. Het vijfde onderras. - Angelsaksisch. Het vijfde beginsel - manas of denkvermogen 4. Het vijfde gebied - het mentale gebied. De vijfde straal - concrete kennis. Al de verschillende Yoga's hebben hun plaats in de ontwikkeling van het VIII menselijk wezen. In het eerste zuiver stoffelijke ras, dat het Lemurische genoemd wordt, was de Yoga welke in die tijd aan de kinderlijke mensheid opgelegd werd, Hatha Yoga, de Yoga van het stoffelijk lichaam, de Yoga die leert hoe de verschillende organen, spieren en delen van de stoffelijke vorm bewust gebruikt moeten worden. Het probleem voor de Adepten van die tijd was de menselijke wezens, die toen nog weinig meer dan dieren waren, het doel, de betekenis en het gebruik van hun verschillende organen te leren, opdat zij ze bewust zouden kunnen beheersen, en hun de betekenis van het symbool van de menselijke gestalte te leren. Bijgevolg bereikte het menselijk wezen in die langvervlogen tijden door het beoefenen van Hatha Yoga de poort van inwijding.
Boek voor jou Oosterhout

Dank voor je bezoek bij 'Boek voor jou'. Bestel van harte en lees met plezier!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boek voor jou.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boek voor jou
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boek voor jou een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boek voor jou vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boek voor jou kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren