Titel

De illusie van veiligheid. Voortekenen en ontwikkeling van geweld tegen vrouwen in relaties

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789062243563

Uitgever

Uitgeverij Jan van Arkel

Prijs

8,00

Bijzonderheden

1995, paperback, 160 pp, naam titelblad, gebruiksporen, vouwtjes, goede staat

Meer info
Als een vrouw door haar partner wordt mishandeld, zijn er dan vroeg in de relatie signalen te vinden die waarschuwen voor zijn latere geweld? Wat vinden vrouwen aanvankelijk aantrekkelijk in hun vriend? Wanneer ervaren zij voor het eerst een omslag in hun gevoel van verliefdheid? Hoe kan de romantiek van het begin uitmonden in het geweld? Hoe verloopt de relatie verder en vinden de vrouwen een uitweg?

De illusie van veiligheid gaat over deze vragen. Het betreft een onderzoek naar de beginperiode van relaties van jonge vrouwen die later zijn mishandeld. Belangrijke waarschuwingssignalen worden gevonden in het indringende veroveraarsgedrag en wisselvallige optreden van de man. Enerzijds gedraagt hij zich uiterst zelfverzekerd, onverschillig, of reeds agressief tegen anderen dan de vrouw. Anderzijds laat hij zich tegenover haar van een (uiterst) kwetsbare en afhankelijke kant zien. Mede hierdoor ontstaat een relatie-dynamiek die voor de jonge vrouwen in toenemende mate verwarrend is, temeer omdat hun eigen behoeften en angsten eraan zijn gerelateerd. Veel vrouwen zijn nog een tiener als zij hun vriend leren kennen. De verwevenheid bij de man tussen geweld en afhankelijkheid brengt een verkleving tussen de partners teweeg, die veelal slechts met moeite is los te weken. De resultaten van het onderzoek zijn geplaatst in een theoretisch kader waarbij gebruik is gemaakt van feministisch geïnspireerde psychoanalytische en systeemtheoretische inzichten.

Dit toegankelijk geschreven boek is belangrijk voor al degenen die met deze problematiek te maken kunnen krijgen: jonge vrouwen en mannen, hulpverleners, jongerenwerkers, onderwijsgevenden, enz. De illusie van veiligheid biedt zowel inzicht in de aard van de problematiek, als aanknopingspunten voor vroegtijdige signalering en preventie.

Sylvia Mastenbroek is klinisch psycholoog en heeft de laatste tien jaar onderzoek verricht op het gebied van geweld tegen vrouwen in heteroseksuele relaties.
Boek voor jou Oosterhout

Dank voor je bezoek bij 'Boek voor jou'. Bestel van harte en lees met plezier!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boek voor jou.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boek voor jou
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boek voor jou een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boek voor jou vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boek voor jou kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren