Titel

Zorg jij dat ik niet meer wakker word?

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Prijs

8,00

Bijzonderheden

splinternieuw

Meer info
Klazien Sybrandy en Rob Bakker, Zorg jij dat ik niet meer wakker word? Vrijwillige euthanasie in de praktijk.

Vrijwillige euthanasie is hetzelfde als een vrijwillige zachte dood. Mensen die geen zicht meer hebben op een menswaardig leven, kiezen er soms voor. Hóe iemand deze beslissing kan nemen, uitvoeren en indien nodig, zich daarbij laat helpen, wordt beschreven in dit boek. Niet beschreven vanuit dogmatische theoretische standpunten, vanaf religieuze, medische of andere wetenschappelijke stokpaardjes, maar vanuit de praktijk. Soms een harde praktijk, maar wel een menselijke, waarin het lijden én de liefde voor een ander de belangrijkste rollen spelen. Duizenden kiezen aan het eind van hun leven of na een slepend ziekbed voor een vrijwillige zachte dood. Die soms onvrijwillig en onmenselijk hard blijkt, als de zachte middelen niet verkrijgbaar zijn. Dit boek gaat niet over de dood, het gaat over een menswaardig sterven. Niet alleen over ‘niet meer wakker worden’, ook over verregaand ‘zorgen’ voor elkaar.
Het onderwerp van de vrijwillige zachte dood is in ons land voor het eerst in de openbaarheid gebracht en ter discussie gesteld door Klazien Sybrandy. Anderen hebben daarna, elk op hun eigen wijze, hun bijdrage aan die discussie geleverd. In de twaalf jaren dat Klazien Sybrandy hiermee bezig was, hebben duizenden bij haar aan de bel getrokken. Met vragen om hulp, om informatie, met het relaas van hun wedervaren, met hun tranen en ook met warme blijken van instemming. Ook daar is het boek een getuigenis van: niet het relaas van één persoon, maar van velen. Uit het omvangrijke materiaal en de ervaringen van Klazien Sybrandy, met toestemming van overledenen en/of nabestaanden, stelde auteur Rob Bakker met haar dit boek samen.
Reeds eerder was het onderwerp van de vrijwillige zachte dood een thema in een van zijn romans (Een pad voorbij, Manteau, Amsterdam). Klazien Sybrandy beheert het Informatie-Centrum voor Vrijwillige Euthanasie te Vinkega en is voorzitter van de Stichting Landelijk Besluithuis.

SPLINTERNIEUW, LICHTE VERKLEURING, VASTE PRIJS
Afbeeldingen
Sybrandy , Klazien - Zorg jij dat ik niet meer wakker word?
De Oorsprong Nieuw Roden

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Oorsprong.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren