Titel

Zij sprongen bij maanlicht - De geschiedenis van het Bureau Bijzondere Opdrachten en de agenten, Londen 1944-1945

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Hollandia

Prijs

24,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover met omslag, n goede staat

Meer info
Toen in het begin 1944, na het debacle van het z.g. 'Englandspiel', waarbij 54 agenten en honderden slachtoffers van het verzet de dood vonden, het daarvoor verantwoordelijke bureau M.V.T. in Londen werd opgeheven, kwam een nieuwe Organisatie, het Bureau Bijzondere Opdrachten hiervoor in de plaats. Dit bureau, kortweg BBO genoemd, had als doelstelling hoofdzakelijk het droppen van agenten en wapens in bezet Nederland, met als opdracht voor de uitgezonden agenten:
1. Assistentie aan verzetscentra.
2. Het optreden als verbindingsofficier tussen de verzetsbeweging en het Hoofdkwartier te Londen.
3. Organiseren van sabotage, berichtendiensten, spionage etc.

De agenten hadden een speciale opleiding genoten die hen in staat moest stellen om de vaak zeer zware opdrachten uit te voeren.
Zij kregen allen een militaire opleiding: intelligence, parachutespringen en geluidloos doden, terwijl de radio-operators een speciale telegrafie-opleiding kregen. Er werden tussen 31 maart 1944 en 23 april 1945 bijna 70 agenten gedropped en 5 z.g. Jedburgh-teams (dit waren meer commando-geschoolde groepen van 3 tot 5 man). Ook heeft BBO op 86 verschillende afwerpterreinen 211 wapen- en andere goederendroppings verzorgd.

Wat gebeurde er in het maanlicht, als de door Radio Oranje opgeroepen Nederlandse verzetslieden ademloos op de vaak koude velden zaten te wachten tot het vliegtuig verscheen dat agenten en wapens zou afgooien? Ging alles goed of was er verraad in het spel? Werden de radio-operators gepeild door de Duitse peilwagens? Konden de agenten de aan hen verstrekte opdrachten uitvoeren? Wat gebeurde er met de 17 helaas omgekomen agenten?

Lees in dit boek de nog nooit gepubliceerde feiten die na 40 jaar eindelijk aan het licht gekomen zijn door het ontdekken van archieven en het relaas van de mensen die deze ongelooflijke belangrijke periode overleefd hebben.
Afbeeldingen
Roever, Eddy de - Zij sprongen bij maanlicht - De geschiedenis van het Bureau Bijzondere Opdrachten en de agenten, Londen 1944-1945
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren