Titel

Farewell Queen of the Skies / Het verhaal van de KLM Boeing 747 deel 2

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789082466690

Uitgever

Stichting Farewell

Prijs

39,95(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2020 ,228pp ,hardcover ,veel afbeeldingen ,luchtvaart ,nieuw

Meer info
Het is het meest herkenbare vliegtuig, de Boeing 747, voor menigeen bekend als Jumbo Jet. Haar fans noemen haar liefkozend 'The Queen of the Skies', 'The Grand Lady' of 'De Bult'. Omdat zij het eerst widebody-vliegtuig was, veroorzaakte haar introductie een complete omslag in de luchtvaartwereld. Het toestel dat twee keer zo groot was als de in die tijd populaire Boeing 707 en DC-8, stond aan de basis van het massatoerisme.

KLM dat nog nooit eerder een vliegtuig bij Boeing had gekocht, bestelde als vijftiende maatschappij de 747. De komst van de Jumbo hield veel voorbereidend werk in. Alles wat nodig was om de luchtreus te kunnen inzetten, moest minimaal twee keer zo groot zijn: de hangars, de afhandelingsapparatuur, de benodigde hoeveelheid brandstof. Ook de luchthavens moesten geschikt worden gemaakt voor deze gigant.

Van de verschillende types 747 die Boeing bouwde, nam KLM de 200, de 300 en de 400 af in zowel volledige passagiersconfiguratie als combi-uitvoering als vrachtversie. Een groot deel van haar 200's liet zij ombouwen tot zogenaamde 200's SUD waardoor deze machines in uiterlijk en vliegeigenschappen in niets meer verschilden van de 300's. De PH-BUK die KLM na haar uitfasering voor één euro aan Aviodrome schonk, is hiervan een voorbeeld.

De tijd waarin de Jumbo Jet voor menig luchtvaartmaatschappij het vlaggenschip was, is inmiddels voorbij. Sinds oktober 2015 is ook KLM bezig met de uitfasering van de machine. Aanvankelijk stond de laatste KLM-747-vlucht gepland in 2021. In dat jaar zou KLM precies 50 jaar met Boeing 747's hebben gevlogen. Omdat de luchtvaartsector keihard is getroffen door de uitbraak van het coronavirus was ook KLM genoodzaakt maatregelen te nemen. Een daarvan is dat voor haar 747-400's het doek voortijdig kwam te vallen. Al pakt het afscheid van dit geliefde vliegtuigtype ineens heel anders uit dan wie dan ook enkele maanden geleden had kunnen denken, met onze uitgave over dit toestel willen wij deze luchtvaarticoon toch graag een ware ode geven. Evenzeer als de MD-11 en de Fokker 70 en de Boeing 747 'Classic' verdient de Boeing 747-400 een waardig afscheid in boekvorm. Over de tijd waarin KLM met de 400 vloog, valt genoeg te vertellen. Aan de hand van beeld en tekst wordt de belangrijke rol die de Jumbo voor KLM vervulde, van A tot Z in twee delen belicht.

Het boek bestaat uit 160 pagina's, het formaat is 255 x 180 mm en de 'hard cover' is voorzien van mat laminaat en spot-uv-lak.

Het binnenwerk is gedrukt op 170 grams hoge kwaliteit zijdeglans papier, genaaid gebonden en voorzien van kapitaalbandjes in KLM-blauw.
Afbeeldingen
Lieneke Koornstra - Farewell Queen of the Skies / Het verhaal van de KLM Boeing 747 deel 2
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Snoek in Rotterdam.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren