Titel

Brief van Jacobus Lydius, d.d. Dordrecht 24 mei 1651, aan "Seer weerde juffrou, uytverkoren zieltje, mijn soet en hoog-gelieft hertje", manuscript, folio, 2 p (enige restauraties op vouwen).

Schrijver
Uitgever

Prijs

1 094,50

Bijzonderheden

Liefdesbrief vol zinspelingen, o.a. op haar naam Maria (Maria Amia, ama amari, Maria a Mari, Marie amie, aime Marie, Marie Amija) en met verzoek tot een IA-woord. Zinspeling op haar scheiden van Zeeland. Aan het slot vraagt hij haar zijn complimen...

Meer info
Brief van Jacobus Lydius, d.d. Dordrecht 24 mei 1651, aan "Seer weerde juffrou, uytverkoren zieltje, mijn soet en hoog-gelieft hertje", manuscript, folio, 2 p (enige restauraties op vouwen).Liefdesbrief vol zinspelingen, o.a. op haar naam Maria (Maria Amia, ama amari, Maria a Mari, Marie amie, aime Marie, Marie Amija) en met verzoek tot een IA-woord. Zinspeling op haar scheiden van Zeeland. Aan het slot vraagt hij haar zijn complimenten over te brengen aan de heer en mevrouw Des Champs en aan de heer en mevrouw Van der Beeck. Jacobus Lydius (Dordrecht ca. 1610 - Dordrecht 1679) studeerde theologie te Leiden en was predikant te Bleskensgraaf (1633-1637) en Dordrecht (vanaf 1637). Hij nam als predikant deel aan het gezantschap naar Engeland in 1643-1645. Was de aanbedene Maria Amije of is dit een woordspeling?l M7694
goltzius.nl Lisse

Al onze prijzen zijn incl. BTW 9%. Voor de prenten wordt het te verrekenen BTW-tarief 21%.
Gesloten Antiquariaat. Bezoek na afspraak.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel goltzius.nl.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met goltzius.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en goltzius.nl een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goltzius.nl vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • goltzius.nl kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren