Titel

Mijn jeugd in oorlogstijd

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Eigen beheer

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Softcover, in goede staat

Meer info
Dit boek gaat over de 2e Wereldoorlog, maar niet over de opkomst van het Duitse kijk en over Hitler, ook niet over de vele belangrijke veldslagen en zelfs niet over de jodenhaat. Van dit alles heeft Benny dan nog geen weet. Hij is 5 jaar als Nederland betrokken raakt bij de oorlog. Hij woont op een boerderijtje in een klein Achterhoeks dorp en geniet van het vrije leven. Natuurlijk voelt hij wel de groeiende spanning in het ouderhuis, doordat de grote mensen zich zorgen maken. Er trekt een grote optocht van marcherende soldaten, motoren en paarden zijn huis voorbij en hij hoort dat Nederland bezet is. Enkele maanden later gaat het dagelijkse leven met wat aanpassingen weer zijn gewone gangetje. Benny vraagt zich af wat er dan eigenlijk bezet is, want sinds die eerste oorlogsdag heeft hij geen Duitse soldaat meer gezien.

Er zal echter veel veranderen. Lange tijd blijven deze jaren in zijn beleving een groot avontuur. Met zijn leeftijd groeit echter ook het besef van wat er om hem heen gebeurt. Eerst is er alleen het tekort aan bepaalde levensmiddelen, dan ontdekt hij dat sommige Nederlanders de kant van de Duitsers kiezen. Ook ontmoet hij een aantal Duitse soldaten, die ook maar gewoon mens blijken te zijn. Uiteindelijk brengt Benny vele nachten door in de kelder van de buren om te schuilen voor beschietingen en vliegtuigen, die bommen laten vallen. Ook ziet hij dode soldaten. Waarom doen mensen toch zo raar: elkaar pesten en doodschieten?

Dit boek is in eerste instantie geschreven voor de kinderen van nu. Dat zij iets leren over wat oorlog betekent in het dagelijks leven. Gebruik het als een stukje geschiedenis die op een gewone wijze is beschreven. Verplaats je in een tijd, waarin modernisering, techniek, luxe en welvaart uitzonderlijk waren. Dit boek is ook voor volwassenen. Hoe mensen elkaar dienstbaar en behulpzaam zijn, groeiden de mensen naar elkaar toe, behoudens een aantal slechte lieden. le )iil elAsar nodig, elke dag weer. In deze tijd menen mensen elkaar niet meer zo nodig te hebben.
Afbeeldingen
Kroesen, Benny - Mijn jeugd in oorlogstijd
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren