Titel

Meer dan een hoenderik vol ... Tielse herinneringen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Terra Zutphen

Prijs

3,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, in goede staat

Meer info
Het is een genoegen om als oud-Betuwnaar dit boek bij u te mogen inleiden. Streken die het voorrecht hebben .dat mensen als Henk Manders daar geboren zijn, verkeren in een zekere bevoorrechte positie. Auteurs, die vrijwel hun hele leven bij de ontwikkeling van een gebied betrokken zijn en een scherpe opmerkingsgave hebben naast een scherpe pen, zijn spaarzaam.
Henk Manders combineert deze eigenschappen ook nog met een zeer grote maatschappelijke en culturele betrokkenheid. Tegenwoordig zouden we zeggen dat zo iemand 'gemotiveerd' is.

Menigeen zal zich de radiopraatjes herinneren die hij op zondagochtend hield over het agrarisch gebeuren in ons land. Ik denk dat velen - plattelanders en stedelingen - er tijdens de kerkdienst nog over na zaten te denken! Ik ken Henk Manders vanuit mijn eigen Tielse tijd. Hij was actief op het terrein van toneel, sport, politiek en kerkelijk leven. Ook nadat hij naar Nijmegen was verhuisd, bleef hij sterke banden met zijn eigen geboortestad en het gebied tussen de grote rivieren houden. Later hebben wij elkaar weer beroepsmatig ontmoet bij de ontwikkeling van het zgn. komgrondengebied. Een enorm werk dat niet alleen agrarisch-technisch, maar ook maatschappelijk en cultureel een grote gedaantewisseling in het Gelders rivierengebied heeft teweeggebracht.

Henk Manders legt vast wat hem in dit deel van Nederland in land en volk boeit. Hij heeft dat gedaan in de studie, ook rijk geïllustreerd, 'Het land tussen Maas en Waal' (Uitgeverij Terra) en nu weer in 'Meer dan een hoenderik vol', verlucht met een collectie kostelijke foto's van die andere rasechte Tielenaar Nic Lathouwers. De hoenderik speelde een belangrijke rol bij de kersenpluk in de Betuwe. Op de lange ladders hingen de plukkers in de hoge kersebomen om de sappige vruchten in de hoenderik te doen. Er was een voorplukker, die met de volle hoenderik naar beneden kwam en de kreet over de boomgaard liet klinken: 'onder'! Dat was hèt sein voor de andere plukkers om ook met een volle hoenderik af te dalen en 'aon te laot komme hat de baos nouw eenmaol un heekel; faklui mos die hebbe'.

'Meer dan een hoenderik vol' is niet alleen een interessant boek voor hen die Tiel en omgeving van geboorte kennen en voor wie het veel herinneringen en gedachten zal oproepen. Ook jongeren en zij die van buiten komen zullen veel zaken herkennen of beter begrijpen hoe bepaalde dingen moeten worden gezien in hun huidige woon- en leefomgeving. Van harte hoop ik dat de hoenderik van de auteur Henk Manders nog niet helemaal leeg zal zijn na deze uitgave, zodat we nog meer pennevruchten van hem tegemoet kunnen zien.

Dr. G. Hendriks, directeur-generaal van C.R.M.
Afbeeldingen
Manders, Henk - Meer dan een hoenderik vol ... Tielse herinneringen
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren