Titel

Westerbork 1939-1945 - Het verhaal van vluchtelingenkamp en Durchgangslager Westerbork

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Herinneringscentrum te Westerbork

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Softcover, in goede staat

Meer info
Het is een van de meest zwarte bladzijden uit de geschiedenis van ons land: kamp Westerbork. In de periode 1942-1945 deed het dienst als doorgangskamp voor 100.000 joden, alsook voor 245 Sinti en enkele tientallen verzetsstrijders. Minder bekend is dat het kamp als vluchtelingenkamp in 1939 werd gebouwd. Het was een kamp van uitersten. Zijn enige functie was deportatie: 93 treinen vertrokken van hier naar de vernietigingskampen. Maar toch waren er scholen voor de kinderen en was er een groot ziekenhuis. Er werden muziekuitvoeringen gegeven en sportwedstrijden gehouden. Ja, er was zelfs een uitstekend cabaret.

Veel is er over de gevangenen van het kamp bewaard gebleven. Zo zijn er unieke filmopnames uit 1944, honderden foto's en tal van tekeningen. Er zijn briefkaartjes en brieven, dagboeken en vele geschreven herinneringen. In Westerbork 1939-1945 wordt het verhaal van het vluchtelingenkamp en het Durchgangslager verteld. Met daarin veel aandacht voor persoonlijke levensverhalen. Van slachtoffers en overlevenden vooral, maar ook van daders en omstanders. En rijk geïllustreerd met veel onbekend materiaal.
Afbeeldingen
Veen, H. van de - Westerbork 1939-1945 - Het verhaal van vluchtelingenkamp en Durchgangslager Westerbork
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren