Titel

Tussen Waal en Wetering - 100 jaar Beneden-Leeuwen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Historische Vereniging Tweestromenland Beneden-Leeuwen & Parochie Alphonsus Beneden-Leeuwen

Prijs

16,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, in goede staat

Meer info
Als geboren Lauwse doet het me deugd dat dit boek over het Benejenèèind van Lauwe er is. In verband van het 100-jarig bestaan van de Alphonsusparochie zijn er dit jaar allerlei activiteiten gveest om dit met de gehele gemeenschap te vieren. Eén onderdeel, de revue "Zo was ut, zo kum ut", heb ik gezien. Een feest der herkenning. Prachtig!

Het maken van een boek was een ander initiatief dat in het kader van dit eeuwfeest werd genomen. Het concept zoals ik dat vorig jaar heb gezien zag er veelbelovend uit; het ontstaan en de verdere ontwikkeling van het dorp werden in deze opzet genoemd. Dat er in zo'n kort tijdsbestek alle aspecten van de samenleving aan de orde kwamen, is een groot compliment voor de samenstellers. Dat er gedegen onderzoek is gedaan bewijst de inhoudsopgave: de prehistorie, wateroverlast, het ontstaan van de parochie, "St. Elisabeth", onderwijs, van de armoede via de ruilverkaveling naar welvaart, beroepen en ambachten, oorlogstijd, verenigingen en het wonen en werken anno 2000. Om tot dit resultaat te komen zijn er vele uren gestoken in archiefonderzoek, persoonlijke gesprekken met mensen en werden er foto's gevraagd. Dan volgt de lay out, een drukker moet worden gezocht, en ook de PR is een niet te verwaarlozen onderdeel van het geheel. Dat er naast de samenstellers vele mensen betrokken zijn geweest is duidelijk. Ook professionele hulp is er aan te pas gekomen. Een gigantische klus is geklaard. De initiatiefnemers wil ik hierbij feliciteren met het resultaat!

Dit boek is uitgekomen als nummer 20 in de "Tweestromenlandreeks". Als voorzitter van de Historische Vereniging Tweestromenland juich ik dit soort initiatieven van harte toe. De ervaring leert dat er de laatste jaren een stijgende belangstelling is om de geschiedenis van dorpen en instanties, ook van die nog niet zo heel oud zijn, te beschrijven. Hierdoor wordt vastgelegd hoe onze ouders en voorouders leefden, woonden en werkten. Zodat ook de toekomstige generaties kennis kunnen nemen van de oorsprong van hun woongebied. In dit geval een uniek stukje Maas en Waal.

Ik wens u veel (nostalgisch) lees- en kijkplezier. Wijchen, november 2000
Wies M. Berris-Visschers voorzitter
Afbeeldingen
Diverse schrijvers - Tussen Waal en Wetering - 100 jaar Beneden-Leeuwen
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren