Titel

Het is volbracht / antwoorden van leven op vragen rond de dood

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789076671789

Uitgever

Carmelitana

Prijs

6,75(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

169pp, 2010, paperback, NIEUW

Meer info
Samenvatting
Het leven draagt vele kleine vormen van doodgaan in zich. Maar allen stappen we af op dé dood, onze dood. Is dat de ultieme ''vol-einding''? Of is sterven een doortocht? Een doortocht naar wat? Dokter Robert Henckes houdt deze vragen tegen het licht van Jezus' levenseinde. Of we te maken hebben met de dood van geliefden, van vreemde mensen of met onze eigen dood, sterven belangt ons allen aan. Hoe ons gedragen tegenover de dood? Wat antwoorden op zinvragen? Hoe omgaan met opstandigheid, verdriet, terugplooi op onszelf? Welke nieuwe plaats zal de overledene innemen na de rouwverwerking? Het woord dat Christus bracht, kan de grond van ons hart vruchtbaar maken, antwoordt de auteur. Hij bevraagt de Schriftteksten, maar inspireert zich ook aan de studies van Lytta Basset, Marie de Hennezel, Annick de Souzenelle, Elisabeth Kübler-Ross en Simone Pacot. Ook zijn eigen langdurige confrontatie met zieken en stervenden werpt heel wat licht op de vele vragen die hier opgeroepen worden. De talrijke getuigenissen die dit oek sieren brengen een surplus aan leven. Robert Henckes is chirurg en specialist in palliatieve zorg. Momenteel is hij geestelijke begeleider o.a. in ''Levend water'', een internationale oecumenische organisatie die geloof en psychologie verbindt en een programma geeft tot herstel van identiteit en seksualiteit. Hij heeft een opleiding gehad bij 'Bethasda' (Simone Pacot).
Afbeeldingen
Robert Henckes - Het is volbracht / antwoorden van leven op vragen rond de dood
Robert Henckes - Het is volbracht / antwoorden van leven op vragen rond de dood
Axel Axel

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Axel.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Axel
  • Na uw bestelling ontvangen u en Axel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Axel vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Axel kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren