Titel

Vorming in geloofscommunicatie Een onderzoek naar geloofscommunicatie in katholieke vormings- en bezinningscentra

Schrijver
ISBN

9789030409441

Uitgever

Gooi & Sticht UTP-katern 20 1998 druk 1 9789030409441

Prijs

8,80

Bijzonderheden

stevige paperback 167pp. ongelezen als nieuw

Meer info
Terwijl de kerken leeglopen, zijn er, verspreid over Nederland, talloze vormings- en bezinningscentra die zich kunnen verheugen in een grote populariteit. Deze centra zijn gericht op geloofsverdieping, spiritualiteitsbeleving en geloofscommunicatie. In deze bundel wordt verslag gedaan van een -,onderzoek naar deze centra, verricht door de cultuur- en Godsdienstpsychologen Moniek Steggerda en 'Hessel' Zondag. De resultaten wijzen erop dat de centra in een grote behoefte voorzien, en dat zij vooral mensen trekken die vanuit een progressieve christelijke instelling over hun persoonlijke geloof willen nadenken, en hierover willen communiceren met gelijkgestemden. Een van de opvallendste uitkomsten is dat er sprake is van een grote mate van individualisering. Men is sterk gericht op persoonlijke (geloofs)ontwikkeling en zelfontplooiing.

Op de "'resultaten van het onderzoek wordt door drie auteurs gereflecteerd. De theoloog Tjeu van den Berk toont aan de hand van het werk van de Canadese filosoof Charles Taylor de waarde van authenticiteit en een persoonlijk geloof. De pastoraalpsychologe Anke Hoenkamp-Bisschops benadrukt het belang van kleine, veilige gespreksgroepen waar het gaat om geloofscommunicatie, omdat mensen heel kwetsbaar zijn als het gaat om de onthulling van hun 'geloofsbinnenkant'. De theoloog Aad de Jong zet enige kanttekeningen bij de tendens tot individualisering, en pleit voor meer aandacht voor gemeenschapsbesef en solidariteit.
Afbeeldingen
Jong A. de    Steggerda M. (red.) - Vorming in geloofscommunicatie Een onderzoek naar geloofscommunicatie in katholieke vormings- en bezinningscentra
hasselman Breda

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel hasselman.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • hasselman kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren