Titel

Ons bomenland

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789022849118

Uitgever

Uitgeverij Unieboek, 1976

Prijs

2,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

175 pp, softcover, kaft iets verkleurd, inhoud prima en schoon

Meer info
Psychologen kunnen aan de hand van de wijze waarop iemand een boom tekent iets over het karakter van die persoon zeggen. Ik weet niet of dit ook geldt voor het fotograferen van bomen. Maar als dat wel het geval is, dan kan het boek „Ons bomenland" door Gait L. Berk beschouwd worden als „voer voor psychologen". Dit boek staat namelijk boordevol opnamen van bomen, die Berk overal in ons land maakte.

Je hoeft overigens geen psycholoog te zijn om uit het boek te concluderen, dat Berk een enorme liefde heeft voor de natuur in het algemeen en voor het landschap en de bomen in het bijzonder. Berks visie en zijn vermogen om de onderwerpen goed te selecteren, gevoegd bij zijn bekwaamheid als fotograaf hebben „Ons bomenland" tot een geslaagd kijkboek gemaakt.

Berk is niet de eerste en de enige, die de schoonheid van de boom als onderwerp voor zijn foto's ontdekt heeft. Hij is wel de man, die zijn tweezijdige opleiding tot journalist enerzijds en tot fotograaf anderzijds benut heeft om zijn visie op bomen op speciale manier gestalte te geven: met sfeervolle platen en een luchtige tekst.

Het boek toont vooral de schoonheid van de bomen. Auteurfotograaf Berk en ontwerper Chris de Goede hebben hiertoe geslaagd samengewerkt. Terecht is niet in de eerste plaats de aandacht gericht geweest op het aangeven van het onderscheid van de vele soorten. Veel meer wordt via de gefotografeerde bomen de kennis van het landschap verdiept. Berk manifesteert zich vooral als een fotograaf, die oog heeft voor de karakteristieke manier waarop bomen in het landschap voorkomen.

Zijn betrokkenheid blijkt onder meer uit een zin als: „Verscheidene bomen heb ik op mijn tochten persoonlijk leren kennen." Ik waag het te betwijfelen of hij daartoe ook — wat hij noemt — de „meest noordoostelijke boom van Nederland" rekent; een simpel maar dapper wilgje achter Roodeschool tegen de dijk van de Waddenzee. Het is niet een van de sterkste foto's in het boek.

Ik deel de mening van de schrijvende fotograaf (of de fotografende schrijver), dat dé teksten niet diepgravend zijn. Zelf merkt hij hierover op: „Soms is dat wel eens te simpel gebeurd, want het onderwerp is eindeloos en de plaatsruimte beperkt." Zijn hoop, dat hij niettemin een indruk heeft gegeven van „ons bomenland" is echter gegrond. Vooral dank zij de foto's is het meer dan een indruk. Berk heeft zijn boek een bemoedigend slot gegeven. Hij wijst op de toenemende belangstelling voor de bomen en voor het bomenlandschap. Hij is blij met deze ontwikkeling, want — zo schrijft hij: „Er moeten nog meer bomen komen. Ons land is van oorsprong een bomenland, bomen willen hier bijna overal groeien. Het punt is echter, waar moeten we ze laten groeien?"
Afbeeldingen
Berk, Gait L. - Ons bomenland
Berk, Gait L. - Ons bomenland
Berk, Gait L. - Ons bomenland
Boekenprinses Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Boekenprinses.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Boekenprinses
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenprinses een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenprinses vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Boekenprinses kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren