Titel

Utrecht - Tussen Station en Vredenburg

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Weekblad Groot Utrecht, 1976

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Een boekje vol herinneringen aan deze omgeving in woord en beeld, in goede staat

Meer info
Wie thans per trein, taxi, bus of hoe dan ook arriveert op het Centraal Station van Utrecht, komt dan direkt oog in oog te staan met een stukje Utrecht in New York-stijl. Moderne, torenhoge kantoor- en woongebouwen, een overdekt winkelcentrum en ga zo maar door. Is de stad Utrecht volledig op de vernieuwtoer gegaan of hoe zit dat? Is er nu niets bewaard gebleven van die oude stationswijk? Ja, toch, slechts één gebouw, namelijk het voormalige Domhotel, maar om eerlijk te zijn is dat nu ook weer niet het bekijken waard.

En dan het Vredenburg, ook daar is het een en ander veranderd. Waar zijn de Jaarbeursgebouwen? Waar zijn die oude vertrouwde café's? Ook daar is niet veel meer van over. Iemand die een jaar of vijtien niet meer in de stad Utrecht is geweest, kent die oude Bisschop-, Dom- en Jaarbeursstad beslist niet meer terug, want juist dit aan vele niet-Utrechters bekende stukje Utrecht gelegen tussen het Stationsplein en het Vredenburg is in de afgelopen jaren volkomen veranderd en vernieuwd.

Het stationsgebouw, de stationswijk met z'n winkels, hotels, café's en gebouw "De Utrecht", de Singel, de Jaarbeursgebouwen aan het Vredenburg en de Rijnkade, het is allemaal weg. Of het er mooier op geworden is, moet eenieder voor zich maar uitmaken.
De een zal zeggen: het is maar goed dat die oude troep weg is; terwijl de ander deze af- en doorbraakplannen eeuwig zal blijven vervloeken.

Het is moeilijk om aan ieders wensen ten volle te voldoen, zo ook met dit boekje waarin ik de geschiedenis van de stationswijk en het Vredenburg heb opgetekend. In het korte bestek van dit boekje is het natuurlijk ondoenlijk om alles tussen het station en het Vredenburg volledig te beschrijven en daardoor zal het hier en daar wel eens gebeuren dat u iets mist of dat er iets ontbreekt dat duidelijk in uw herinnering ligt opgeborgen.
Afbeeldingen
Nichting, Ben J. - Utrecht - Tussen Station en Vredenburg
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren