Titel

Boedhime voor moeders

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Altamira

Prijs

14,50(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in redelijk goede staat

Meer info
Met Boeddhisme voor moeders heeft de Australische schrijfster Sarah Napthali een praktische leidraad geschreven voor ontspannen moederschap. Haar recept: maak gebruik van eenvoudige boeddhistische principes. Haar boek werd een internationaal succes. Vele moeders vonden dankzij dit boek de weg naar rust, kalmte en blijdschap.

Dit boek was voor mij een eye opener. Ik heb geleerd me om af te vragen: waarom doe ik wat ik doe? Wat is nu eigenlijk het probleem? En ís er wel een probleem? Nee, dat is er niet!

De boodschap is in een notendop: doordat je onwillekeurig wordt meegesleept door de waan van de dag, doordat je je vaak en te veel laat leiden door wat jij vindt en door wat jij verwacht, doordat je te weinig aandacht hebt voor het hier en nu ... ben je je onbevangen moedergedrag, dat van puur en innig liefhebben, zorgen, genieten van je kind, uit het oog verloren. Als je dit herkent, dan is dit boek echt iets voor jou.

Dit boek heeft me geholpen weer stil te staan bij de essentie van moederschap en mijn kinderen de ruimte te geven zichzelf te zijn. Ik heb opnieuw geleerd de omgang met mijn kinderen vanuit een natuurlijk en relativerend perspectief te benaderen. In dit boek geen aangeleerde tips en trucs, geen "methode" maar een verhelderend inzicht waardoor je onbevangen en bijzonder bewust met je kinderen kunt omgaan. Het werkt echt (nee, ik heb geen aandelen in de uitgeverij).

Ook wat kritiekpuntjes: de auteur gaat er in eerste instantie als vanzelfsprekend vanuit dat jij, lezende moeder, gestopt bent met werken toen je kinderen kreeg. Dat zal voor veel lezers niet gelden. Ze komt daar later in het boek wel op terug, maar de moderne gezinssamenstelling met gedeelde zorgtaken komt niet aan de orde (vandaar waarschijnlijk ook richt ze het boek op moeders, niet op ouders.) Daarnaast vond ik de eigenlijke principes van het Boeddhisme, namelijk die van het lijden, geen prettig uitgangspunt. Snel overheen gelezen dus. Als je hetzelfde ervaart, of als je boeddhisme te zweverig vindt, kun je eens wat opzoeken over mindfulness. Daarbij wordt de praktische toepassing van zenboeddhisme in een wat minder spiritueel kader geplaatst.Tot slot: dit is wat mij betreft geen boek voor moeders, maar een boek voor ouders. Dus als je hem uit hebt, geef hem aan je partner (m/v)!

Vond je dit een nuttige review?
25 0 Ongepaste review?
Het moederschap is de meest waardevolle leerschool voor het boeddisme.
Zilverpapier Maastricht 1 december 2011
Toegankelijk
Heldere boodschap
Inspirerend
Toon alle punten
Sarah schrijft in haar boek dat alle grote boeddisten één ding gemeen hebben; ze hebben geen kinderen. Ze oefenen het boeddisme uit in een tempel op een berg in alle rust en vrede. Maar hoe kun je boeddistisch denken/voelen/zijn met enkele minuten voor jezelf per dag? Met gehuil, gezeur, geklaag, konstant zorgen en slapeloze nachten? Moe, moe en nog eens moe en toch positief blijven?
In dit heerlijke boek dat opkomt voor de vele moeilijkheden waar iedere moeder tegenaan loopt beschrijft Sarah hoe je 1 minuut meditaties kunt toepassen (langer dan een minuut heb je vaak niet voor jezelf), hoe je positief kunt blijven en hoe je kunt leren om te gaan met je emoties, zoals woede, schuldgevoelens, boosheid, etc. etc.
Dit boek is mijn bijbel en leidt me naar een ontspannen moederschap waarin ik compassie leer hebben met mezelf, met mijn kinderen, met andere moeders, met collega's die kinderen hebben en bovenal met mijn eigen moeder.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren