Titel

Ugchelen - Een overzicht in woord en beeld van de Ugchelse gemeenschap

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Vereniging Ugchelens belang, september 1987

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover in goede staat

Meer info
Geachte lezer,

Onze vereniging Ugchelens Belang werd opgericht in hetjaar 1912 en wel op 27 september. We zijn nu in 1987 dus 75 jaar verder en dit is toch wel een feit om even bij stil te staan.

Als bestuur hebben we veel tijd gestoken in het voorbereiden van de feestweek in onzejubileummaand, echter het uitbrengen van een soort 'gedenkboek' met als onderwerp 75jaar Ugchelens Belang, en Ugchelen was voor ons een vanzelfsprekende zaak, waaraan we dan ook geen moment getwijfeidhebben. De door eerdere publicaties en tentoonstellingen over Ugchelen en haar historie bekende Hans Boon werd aangezocht en hij stemde, na enige terechte aarzeling, toe om in samenwerking met onze vereniging een boek samen te stellen. De aarzeling van Hans was zeer begrijpelijk, want al heeft hij een enorme hoeveelheid informatie, zowel tekst als foto's over Ugchelen, onze opdracht aan hem was een enorme klus, waaraan hij echter, zoals we uit onze contacten hebben gemerkt, ook veel plezier en voldoening heeft beleefd.

Onze opdracht aan hem was: het schrijven van een boek, waarin het wel en wee in Ugchelen vanaf 1912 tot nu wordt belicht, een en ander in samenhang met het functioneren van de vereniging UgchelensBelang. Wij, als bestuur, zijn van mening, dat hij daarin ten volle is geslaagd en in het boek, dat nu voor u ligt zult u een schat aan gegevens vinden over en van Ugchelen, voorzien van veel foto's en illustraties.

Na het lezen van dit boek, zal het u ongetwijfeld duidelijk worden, dat Ugchelen altijd al een aparte gemeenschap is geweest en dat ook zal blijven. Uiteraard gebruiken we het woord 'aparte' in de goede zin des woords!!! Wij zijn er oprecht van overtuigd, dat dit boek in geen enkele Ugchelse boekenkast mag ontbreken gezien de inhoud en vormgeving daarvan.

Veel dank zijn we Hans verschuldigd voor zijn grote inzet en als bestuur kunnen we trots zijn, dat deze uitgave onder onze verantwoording is verschenen.

Al 75 jaar en nog steeds proberen we inhoud te geven aan onze U. B. -spreuk:

MET VEREENDE HAND BRENGT MEN VEEL TOT STAND

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier!
Ugchelen, september 1987. Bestuur Ugchelens Belang.
Afbeeldingen
Hans Boon - Ugchelen - Een overzicht in woord en beeld van de Ugchelse gemeenschap
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren