Titel

De patriotten en de financiën van de Bataafse Republiek

Schrijver
ISBN

9789072627018

Uitgever

Stichting Hollandse Historische Reeks

Prijs

15,00

Bijzonderheden

Staat: Goed / Bladzijden: 336 / Druk: Eerste druk / Art.nr. : 5244 / Vindplaats: 5244

Meer info

De patriotten en de financiën van de Bataafse Republiek


De patriotten en de financiën van de Bataafse Republiek. Historische Reeks 10. Patriotten en de financiën van de Bataafse republiek. Hollands krediet en de smalle marges voor een nieuw beleid (1795-1801). Tot voor kort werd nauwelijks onderkend hoezeer het patriottisme als internationale politieke stroming wortelde in onbehagen over de toestand van de overheidsfinanciën. Door de hoge oorlogsuitgaven was in de achttiende eeuw de staatsschuld in veel Europese staten sterk gestegen. De groeiende rentelast vergde steeds hogere belastingopbrengsten. Daarnaast was er zorg over de toename van het rentenieren en de effectenhandel. Deze ontwikkelingen werden gezien als symptomen van een zedelijk en maatschappelijk verval. In Nederland maakten radicale patriotten na 1795 met steun van Franse revolutionaire troepen niet alleen een einde aan de oude regenten oligarchie, maar tevens aan de financiële autonomie van de gewesten.

Afbeeldingen
Dr. J.M.F. Fritschy - De patriotten en de financiën van de Bataafse Republiek
Oudefotoboeken Rhenen

Geachte klant,

Let op: U betaalt per bestelling €4,35 dus ook als u meerdere boeken tegelijk bestelt blijven de verzendkosten het zelfde.
Dit tarief is voor Nederland!
Tarief voor België is €9,50

Met vriendelijke groet,

Team Oudefotoboeken.nl

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Oudefotoboeken.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Oudefotoboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Oudefotoboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Oudefotoboeken vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Oudefotoboeken kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren