Titel

Over de IJssel bij Westervoort

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Historische Kring Westervoort

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1984, geen omslag

Meer info
Op 2 september 1978 gaf de Historische Kring Westervoort het boekje "Westervoort en de Oeververbindingen" uit. De Nederlandse Spoorwegen hadden toen (maart 1978) al beslist, dat de noodspoorbrug over de IJssel bij Westervoort (een Calendar-Hamilton-brug) wegens metaalmoeheid zou worden vervangen door een nieuwe enkelsporige brug. Voor een dubbelsporige brug reden er te weinig treinen. Deze enkelsporige brug zou in 1981 klaar zijn.

Met deze prognose eindigde het boekje. Na 1978 ging zowel het trein- als het autovervoer met sprongen omhoog. De enkelsporige brug van de N.S. wordt al in september 1980 geplaatst. In december van datzelfde jaar komt het voorstel de spoorbrug te verdubbelen. Daarna loopt alles in sneltreinvaart. Er komt in 1984 een tweede spoorbrug met daarbij een grondige herziening van zowel spoordijken als rails en bovenleiding. Alle uiterwaardbruggen worden vervangen door betonnen overspanningen. De verkeersbrug wordt voorzien van een nieuw betonnen wegdek. Er verschijnen twee nieuwe viaducten t.b.v. de Pleyroute, die onder de spoorlijn en de brugafrit aan Arnhemse zijde doorloopt en het oude fort Westervoort een nieuw aanzien geeft. Tenslotte bouwt men een fietsbrug naast de verkeersbrug om deze laatste te ontlasten en fietsers en brommers veiliger de IJssel te laten oversteken.

Westervoort zal zich de tachtiger jaren nog lang herinneren, gekenmerkt als ze waren door de bruggenbouw. Reden voor de Historische Kring Westervoort het eerste boekje te herzien, uit te breiden met de nieuwe bouwwerken en zo mogelijk in het bruggenjaar 1984 uit te geven.

De inhoud van dit boekje pretendeert niet volledig te zijn, zeker niet op technisch gebied. Waar nodig, is op een bepaalde techniek wat dieper in gegaan. Hoofdzaak voor ons was, begrijpelijk voor een breed publiek, een totaal overzicht te geven van het passeren van de IJssel vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw tot nu. We hopen daarin geslaagd te zijn.

De Schrijver, Westervoort, augustus 1984
Afbeeldingen
H. Kemperman - Over de IJssel bij Westervoort
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren