Titel

Zeven eeuwen Justitiae rechtspraak Sacrum in Arnhem

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Matrijs

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover met omslag, in goede staat

Meer info
Tortuur, wurging, brandmerking; niets was de Arnhemse rechtspraak in vroeger dagen vreemd bij de handhaving van orde en tucht. De voltrekking van vonnissen was een opwindend schouwspel dat veel bekijks trok. Het publiek kon naar hartelust draaien aan de drilkooi, waarin een publieke vrouw 'tot exempel' zat opgesloten; kinderen kregen zelfs vrij van school om een openbare terechtstelling op de markt bij te wonen. Ook de nieuwe tijd kende spraakmakende rechtszittingen en veroordelingen, getuige de berechting van Arnhemse anarchisten in de 19de eeuw en van smokkelaars, Duitse vluchtelingen en collaborateurs in de 20ste eeuw.

De uitgave Justitiae sacrum geeft een indringend beeld van de lange en rijke traditie van de Arnhemse rechtspraak. In een bonte stoet trekken zij aan ons voorbij: de schepenen en scherprechters, het geboefte en de beulsknecht. Ook de advocaten worden niet vergeten, hobbelend in een boerenkar over de eenzame Arnhemse heide op weg naar een zitting van het landgericht.

Justitiae sacrum gaat uitvoerig in op de ontwikkeling van de Arnhemse rechtspraak van de middeleeuwen tot heden. Aan de hand van straffen, maatregelen en rechtszittingen treedt de organisatie en werking van het stedelijk strafrecht en het landgericht voor het voetlicht. Daarnaast worden op toegankelijke wijze het gevangeniswezen en de gerichtsplaatsen in en rond Arnhem belicht.

Justitiae sacrum biedt een schat aan informatie over de geschiedenis van de Arnhemse rechtspraak. Het is dè vraagbaak voor iedereen die - op een aantrekkelijke en historisch verantwoorde wijze - meer wil weten over dit fascinerende onderwerp.
Afbeeldingen
Aalbers, PG. - Zeven eeuwen Justitiae rechtspraak Sacrum in Arnhem
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren