Titel

Sumatraantjes

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

W. van Hoeve - 's-Gravenhage 1947, 5e druk

Prijs

3,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

In goede staat

Meer info
Indien Zentgraaff zelf nog had kunnen beslissen op het verzoek van de uitgever, om voor het na-oorlogse Nederland een herdruk te verzorgen van ,,Suinatraantjes", zou hij ongetwijfeld zijn toestemming met genoegen en een zekere voldoening hebben verleend. Het viel derhalve noch zijn weduwe, noch mij moeilijk tot een decisie te komen, die ook in zijn geest zou zijn.
De Sumatraantjes, zoals wij onze journalistieke artikelenserie naar een kleurig, levendig aquarium-visje noemden, zijn boven alles een getuigenis van liefde voor dit land en deze volken; en wat wijlen Zentgraaff betreft, mag ik er aan toevoegen: van een zeldzame kennis dier beide, in de loop van tientallen jaren journalistieke werkzaamheid op de meest uiteenlopende gebieden vergaard. Dat zij in menig opzicht typisch voor-oorlogs zijn en derhalve tot het verleden behoren, kan men als mede-schrijver dezer journalistieke impressies eerlijk in zijn pro en contra's aanvaarden. Enerzijds kan men stellen, dat de nieuwe tijd veelal een andere belichting vraagt. Anderzijds herinnere men zich met voldoening, dat zulk een nieuwe tijd mede door dit verleden wordt bepaald. Van dit verleden in een recente beleving vertellen voor Sumatra de journalistieke schetsen, door Zentgraaff en mij afwisselend geschreven, steeds met Zentgraaff als mentor en ik als dankbaar leerling, voor wie reis en Zentgraaff's mentorschap even onvergetelijk zijn als dit machtige land van Sumatra dat wij van Zuid naar Noord doorkruisten.
Het was een voorrecht dit land van Sumatra zo te hebben mogen bereizen en er van te hebben mogen vertellen. Ik realiseer mij dit voorrecht opnieuw en in bijzondere mate, nu onze journalistieke schetsen ter lezing worden voorgelegd aan een Nederlandse lezerskring, op een tijdstip van on¬gekende belangstelling voor Indië en nieuwe mogelijkheden van wederzijdse waardering.
De Bilt, Juli 1947, met verlof. v. G.
Afbeeldingen
Zentgraaff H.C., Goudoever van W.A. - Sumatraantjes
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren