Titel

Co Westerik aquarellen / tekeningen watercolors/ drawings

Schrijver
Taal

Meertalig

Uitgever

Uitgeverij Walburg Pers B.V.

Prijs

20,00

Bijzonderheden

Hard cover, 2004,269 blz, met cd rom, zeer goede staat, lijkt als nieuw

Meer info
Nederlands en Engels
afmetingen
26,9 x 23,5 x 2,3 cm

Samenvatting
Het indringende werk van kunstenaar Co Westerik mag zich al decennialang verheugen in belangstelling van kunstliefhebbers en musea uit binnen- en buitenland. Binnen het omvangrijke oeuvre van Westerik is een sleutelrol weggelegd voor tekeningen en aquarellen. Des te opmerkelijker is het dat zijn 'werk op papier' nog niet eerder werd gebundeld. Deze overzichtscatalogus met vele tekeningen in zwart/wit en meer dan 250 kleurenafbeeldingen betekent dan ook in alle opzichten een unieke uitgave.

'Het zichtbaar maken van een onderliggende realiteit' vormt een belangrijke drijfveer voor Co Westerik. In het papier vindt hij een ideaal medium om subtiele emoties als angst, verdriet en eenzaamheid te vangen. In deze hoogwaardige uitgave is dan ook veel zorg besteed aan de reproducties om deze emoties optimaal over te brengen.

De bijschriften in deze luxe uitgave zijn verzorgd door Véronique Baar die toegang kreeg tot het persoonlijke archief van de kunstenaar. Het werk van Co Westerik wordt verder omlijst door essays van kunsthistoricus Cor Blok en schrijfster Anna Enquist. Een biografie van de in 1924 geboren Co Westerik maakt dit standaardwerk compleet.

De bij het boek behorende CD-rom biedt de mogelijkheid om het werk van Westerik tot in detail te bekijken, alsmede de documentatie. Alle werken, waarvan de vroegste dateren uit 1943, zijn op de CD-rom terug te vinden. Het is onder meer mogelijk te zoeken op jaar, titel, collectie en materiaal.
Afbeeldingen
Véronique Baar Véronique Baar - Co Westerik aquarellen / tekeningen watercolors/ drawings
Jade Mania Alkmaar

Verscheidene boeken, modern, klassiek, antiek, als nieuw en boeken die zijn gelezen.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Jade Mania.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Jade Mania
  • Na uw bestelling ontvangen u en Jade Mania een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Jade Mania vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Jade Mania kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren