Titel

Nostalgie en romantiek rond 1900

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Slingenberg Boekproducties

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Goed ex.

Meer info
Nostalgie en romantiek; twee trefwoorden waaronder in dit fotoboek een negentigtal prentbriefkaarten en andere opnamen 'uit de oude doos' zijn samengebracht. Nu, rond de eeuw- annex millenniumwisseling, kunt u aan de hand daarvan zo'n honderd jaar terug in de tijd kijken. Dus naar de periode rond 1900. 'De goede oude tijd' zeggen sommigen maar dat is betrekkelijk. Weliswaar was er vroeger meer gemoedelijkheid en onderlinge betrokkenheid maar de economische en politieke omstandigheden - om maar enkele voorbeelden te noemen - waren toen voor de meeste mensen verre van ideaal. De telecommunicatie stond rond 1900 nog maar op een zeer laag pitje.

De prentbriefkaart was echter een prima middel om elkaar iets te berichten en mocht zich dan ook in een grote populariteit verheugen. Dat gold niet alleen voor de stads- en dorpsgezichten maar ook voor de zogenaamde fantasiekaarten. Er zijn ontzaglijk veel kaarten gedrukt en het was niet altijd jen even gemakkelijke taak om voor dit boek een keuze te maken. Bovendien vloeien nostalgie en romantiek als het ware soms in elkaar over. Ik hoop echter een leuke en interessante keuze te hebben gemaakt. Het boek begint met kaarten van stads- en dorpsgezichten, dan volgen foto's van het plattelands- en gezinsleven en diver¬se andere taferelen en het boek eindigt met een serie fantasiekaarten.

Ik wens u, aan de hand van de foto's in dit boek, een prettige en nostalgische wandeling toe.
Ede, 1999 R.H. Nijhoff
Afbeeldingen
Nijhoff, R.H. - Nostalgie en romantiek rond 1900
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren