Titel

Toewijding. Over literatuur, mens en media.

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789045007861

Uitgever

Atlas, Amsterdam/Antwerpen

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2003, paperback, 368 pp.

Meer info
Geschiedenis laat zich niet samenvatten in trefwoorden. Desondanks wil ik er hier twee geven. Het lezen heeft zich ontwikkeld van ""bidden"" tot ""bladeren"". Daarmee is niet gezegd, dat de huidige lezer kwalitatief niet in staat is om toegewijd een boek tot zich te nemen, maar dat er in kwantitatief opzicht een enorme massaficatie van het lezen en de productie van het geschreven woord heeft plaats gevonden die het eenvoudigweg onmogelijk heeft gemaakt om alles woord voor woord, zachtjes prevelend, nadenkend en behoedzaam in ons op te nemen. Het ""bladeren"" is noodzakelijk uit het ""bidden"" voortgekomen. Lezen is (vaak) routine geworden, tekst een wegwerpartikel. Maar de weg van hiëroglief naar reclamefolder, van spijkerschrift naar e-mail is geen eenrichtingsverkeer; wie wil kan altijd een stukje terug om zich te verwonderen over waar hij vandaan is gekomen.' - Jan Hendrik Bakker

Toewijding is een geschiedenis van het lezen en schrijven, van hiëroglief tot e-mail en van de middeleeuwse codex tot de vertelmachines van de toekomst. Het is een filosofisch pleidooi de humane waarden van de schrifttraditie te integreren in de wereld van de elektronische media."
De boekenzolder Sellingen

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De boekenzolder.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren