Titel

Recepten voor Vleesgerechten

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

n.v.t..

Uitgever

C. Misset Doetinchem z.j. (= 1954).

Prijs

5,75(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Brochure, geniet (nietjes verwijderd i.v.m. verdere verroesting). Formaat: 13,5x19,5cm. Pg's. 31. Conditie: goed tot best. .

Meer info
Promotiebrochures van de Nederlandse Slagersvakschool.
Dit exemplaar werd aangeboden door:
Slagerij Peels - Weltens Stratumseind 44
Eindhoven (zo het stempel op de omslag).

'Ten Geleide.
Zo groot was de vraag naar het populaire boekje met recepten voor vleesgerechten, dat op korte termijn een nieuw druk nodig werd. We hebben de kok-leraar, de heer J. Verasdonck, opnieuw bereid gevonden in de pen te klimmen en in overleg met ons de inhoud van het boekje te herzien en uit te breiden met recepten van allerlei nieuwste snufjes op het gebied van van "lekkere hapjes".
Aldus wordt in dit receptenboekje voor elk wat wils geboden, en zal het van nut kunnen zijn voor de meest eenvoudige, zowel als voor de fijnere keuken.
Een belangrijke verspreiding van dit nieuwste receptenboekje voor vleesgerechten zal ongetwijfeld bijdragen tot een grotere waardering voor het zo belangrijke voedings- en genotmiddel vlees in allerlei vorm. Nog altijd ligt het gebruik van vlees en vleeswaren 20% beneden de consumptie van voor de oorlog.
Dit is voorzeker niet in het belang der volksvoeding. En wat de verzorging der vleesvoorziening betreft, nergens ter wereld wordt de consument in het artikel vlees zo goed en zo vakkundig bediend als in Nederland.
De Nederlandse slager biedt een grote verscheidenheid van prima vleesproducten. Het is aan de huisvrouw om ze tot de meest smakelijke kost te bereiden, met behulp van de aanwijzingen en recepten,in dit nieuwe boekje door de heer Verasdonck uit rijke ervaring opgediend.
Bilthoven, December 1954'.

'Het gebit van de mens bestaat uit 20 tanden, die aan carnivoren (vleeseters) eigen zijn, en slechts uit 12 tanden, die aan herbivoren (planteneters) eigen zijn. Dit wijst er op, dat de mens van nature op het nuttigen van vlees is ingesteld. Veelneten het té weinig'.

Zo gezegd in 1954.
Zo radicaal anders gezegd in 2020.
Mooi en aangenaam dit te lezen.

Th. Kuiper. Oud-Directeur Eerste Nederl. Slagersvakbond
Afbeeldingen
Verasdonck, J. Patisserie Cuisinier Emmeloord N.O.P. - Recepten voor Vleesgerechten
Verasdonck, J. Patisserie Cuisinier Emmeloord N.O.P. - Recepten voor Vleesgerechten
Verasdonck, J. Patisserie Cuisinier Emmeloord N.O.P. - Recepten voor Vleesgerechten
Verasdonck, J. Patisserie Cuisinier Emmeloord N.O.P. - Recepten voor Vleesgerechten
Verasdonck, J. Patisserie Cuisinier Emmeloord N.O.P. - Recepten voor Vleesgerechten
jsgoodbook Zaltbommel

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel jsgoodbook.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren