Titel

Kroniek der Zeemacht - gedenkwaardige gebeurtenissen uit vijf eeuwen Nederlandse marinegeschiedenis

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789067075701

Uitgever

Amsterdam: De Bataafsche Leeuw

Prijs

20,00

Bijzonderheden

2003, 464 pag., gebonden met stofomslag, 2003, met foto's, tekeningen en een index

Meer info
Instituut voor Maritieme Historie.
Dit is het veertiende deel uit de serie 'Bijdragen tot de Nederlandse marinegeschiedenis' van het Instituut voor Maritieme Historie en uitgeverij De Bataafsche Leeuw. Vijf bekende auteurs uit de maritiem-historische wereld stelden een compilatie samen van belangrijke en/of gedenkwaardige hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van de Nederlandse marine. De genoemde feiten zijn geordend volgens de kalender. Zo vindt de lezer in dit calendarium op 7 december het besluit tot de aanbouw van galeien in 1600, naast de Japanse aanval op Pearl Harbour in 1941. Een uitgebreid register zorgt ervoor dat de lezer het boek ook als naslagwerk kan gebruiken. Mede door de originele illustraties een zeer aantrekkelijk boek. Samen geven de gepresenteerde gebeurtenissen een kleurrijk overzicht van de Nederlandse marinegeschiedenis.

De Nederlandse zeemacht kent een rijk verleden. Zeehelden en historische wapenfeiten worden bij de Koninklijke Marine tot op de dag van vandaag in ere gehouden en op gezette tijden herdacht. Ook in het dagelijkse leven wordt de burger aan Nederlands roemrijke maritieme verleden herinnerd. Straatnamen, zeemansliederen, kinderboeken, schilderijen en praalgraven houden de geschiedenis van 's lands vloot levend. Michiel Adriaenszoon de Ruyter en zijn vlaggenschip de Zeven Provinciën, ontdekkingsreizen, de Zilvervloot, de heldendaad van Van Speyk, kaapvaart, muiterij, de Slag in de Javazee, de scheepsrampen, VN-vredesoperaties, we hebben er allemaal wel eens over gehoord of gelezen. Een modern overzicht van gedenkwaardige marinegebeurtenissen ontbrak echter tot op heden.
In de KRONIEK DER ZEEMACHT worden de hoogte- en dieptepunten van vijf eeuwen Nederlandse marinegeschiedenis van dag tot dag beschreven. Talrijke unieke illustraties sieren dit calendarium. Voor iedereen met belangstelling voor het maritieme verleden van Nederland zal dit naslagwerk niet alleen een feest van herkenning, maar vooral ook een bron voor veel minder bekende wetenswaardigheden zijn.
Afbeeldingen
Alphen, Marc A. van, Dissel, Anita M.C. van, Lemmers, Alan A., Roodhuysen-van Breda Vriesman, Thea J.A., Wit, Annette de - Kroniek der Zeemacht - gedenkwaardige gebeurtenissen uit vijf eeuwen Nederlandse marinegeschiedenis
Alphen, Marc A. van, Dissel, Anita M.C. van, Lemmers, Alan A., Roodhuysen-van Breda Vriesman, Thea J.A., Wit, Annette de - Kroniek der Zeemacht - gedenkwaardige gebeurtenissen uit vijf eeuwen Nederlandse marinegeschiedenis
Cocktail Time Utrecht

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Cocktail Time.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Cocktail Time
  • Na uw bestelling ontvangen u en Cocktail Time een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Cocktail Time vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Cocktail Time kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren