Titel

Groot museumboek / geïllustreerde gids langs 660 musea van Nederland

Schrijver
ISBN

9789029082518

Uitgever

Meulenhoff/Landshoff

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1980, gebonden met stofomslag, 432 pagina's

Meer info
Stofomslag heel licht beschadigd, bovenkant boekblok is een beetje stoffig, verder in goede staat.
Met heel veel kleurenfoto's.

Dit boek wijst u de weg langs de vele verrassingen in de Nederlandse musea: de schuitevoorin van een bomschuit, de stormhoed van Grote Pier, de boomstamkano van Pesse, 19e-eeuwse plaggenhutten, de schilderwagen van koningin Wilhelmina, de poten van de duivel, snuifdozen van Frederik de Grote, stoom- en paardetrams, lucifermaquettes, een tandarts-praktijkkamer anno 1880, het touwslagerswiel van Michiel de Ruyter, het eerste radiotoestel, een Spitfire uit de Tweede wereldoorlog, tweeduizend jaar oude veenlijken, de bomen van Mondriaan, een compleet mammoetskelet, een echte ruimtevaartcapsule, de eerste fiets, de lange meid, de studeerkamer van Multatuli, mummiemasker uit Egypte, de microscoop van Anthonie van Leeuwenhoek, de stokjes van Oldenbarnevelt, de boekenkist van Hugo de Groot, de eerste kruidenierswinkel, het planetarium van Eise Eisinga, het slingeruurwerk van Constantijn Huygens, de auto's van koning Willem III, een kolenmijngang op ware grootte, 'kipperust' van Betje Wolff, een 17e-eeuws rariteitenkabinet, een Japanse samoerai, middeleeuwse martelwerktuigen, de brandspuit van Jan van der Heyden, Brabantse poffers, de laatste roeireddingboot, het huisje van Czaar Peter, de verbrandingsmotor van Otto, het zweefvliegtuig van Otto Lilienthal, de eerste schrijfmachine, een Spijker uit 1906, een alchemistisch stookhuis, de grootste vlinder ter wereld, Noordafrikaanse nomaden, de eerste postzegel, de heks Rangda, het Tulpenboek van Judith Leyster, de reuzenwaterlelie Victoria regia, het rechteroog van Bilderdijk, een Nana van Niki de St. Phalle, het boudoir van Belle van Zuylen, de pechvogel en de plak, het vaandel van de Unitas Studiosorum Amstelodamensum, knipsels van Anna Maria van Schuurman, het astrolabium van Georgius Hartman Noremberge, het blazoen van 'Der vreughde Bloeme', de langste koe van Europa, een processie-madonna uit 1820, 'de teut mit de hendjes', een zinkstuk van wilgeteen.
Afbeeldingen
Overbeek, Annemiek (red.) - Groot museumboek / geïllustreerde gids langs 660 musea van Nederland
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren