Titel

Courage! Brieven. Bezorgd door Ben Hosman & Mieke Koenen

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Amsterdam, Athenaeum - Polak & Van Gennep, 2005

Prijs

10,00

Bijzonderheden

Gebonden, grijsblauw linnen met zilveropdruk (rug), stofomslag, leeslint, 8vo., 792 pp., zw./w. foto's, indexen, register, bibliografie, 1e (enige) druk

Meer info
Auteur: Ida Gardina Margaretha Gerhardt (1905-1997)

Bernardus Michael Marie Hosman (1940-2019)
Maria Hubertina Koenen (1965-)
Marie Hélene van der Zeyde (1906-1990)

Samenvatting:
Keuze uit de correspondentie van de dichteres Ida Gerhardt (1905-1997) uit de periode 1927-1993. Tot de adressanten behoren niet alleen vriendinnen, dichters, kunstenaars, dominees, kloosterlingen, uitgevers en redacties van tijdschriften, maar ook leerlingen en collega's van de scholen waar zij Grieks en Latijn doceerde.


Recensie:
Ida Gerhardt (1905-1997) heeft duizenden brieven geschreven, waarvan er nu vijfhonderd zijn geselecteerd voor deze brievenuitgave. De bezorgers hebben voortreffelijk werk geleverd, de annotaties tot het uiterste beperkt, de toegankelijkheid via indexen vergroot, en de chronologie geëerbiedigd: daardoor is 'Courage!' - een echte Gerhardt-bemoediging - van alles tegelijk geworden. Het is een soort biografie in brieven, die zeventig jaar van haar leven omspant; ook is het een rijke vindplaats van opinies, contacten, feiten. Er rijst uit deze brieven een vrouw op die weliswaar gekwetst en moeilijk is, maar een zeer hoog inlevingsvermogen toont, vriendschappen koestert, de roede niet spaart. Ida Gerhardt was een karakter en ook haar brieven hadden niets meer of minder dan karakter. De gebieden waar de brieven over handelen zijn zeer divers, maar kunnen toch teruggebracht worden tot: poëzie, uitgave, literaire kritiek, vriendschap, reizen, stille afzondering. Tot de adressanten behoren naast familieleden onder anderen Gerrit Achterberg, Willem Barnard, Beatrix, Kees Boeke, Maria de Groot, Hella Haasse, J.H. Leopold, Huub Oosterhuis, Johan Polak, Anneke Reitsma, Henk van Ulsen, Albert Verwey en haar jeugdvriendin voor het leven, Marie van der Zeyde. Een sterke, stijlvolle dichteres.

Staat: Prima, stofomslag rug beschadigd, lichte gebruikssporen


Gerhardt, Ida; Brieven; Recensies
Afbeeldingen
GERHARDT, IDA - Courage! Brieven. Bezorgd door Ben Hosman & Mieke Koenen
Antiq. Jan Poutsma Kampen

Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Antiq. Jan Poutsma.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Antiq. Jan Poutsma
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiq. Jan Poutsma een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiq. Jan Poutsma vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Antiq. Jan Poutsma kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren