Titel

De dood van Methusalem

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789029538312

Uitgever

Arbeiderspers

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

1990, paperback, 213 pagina's

Meer info
Oude prijs in potlood op voorblad, verder in goede staat.

'Het was een snikhete zomerdag. In een rieten tent rustte Methusalem, een oud man van ver over de negenhonderd. Hij was blootsvoets, naakt, met een gordel van vijgebladeren om zijn lendenen. [...] Zijn wangen waren ingevallen en hij had geen tand meer in zijn mond. [...] Methusalem had in zijn jonge jaren bekend gestaan om zijn kracht. Maar als je de negenhonderd gepasseerd bent gaan de jaren toch tellen. Hij was uitgemergeld en zijn vel was donkerbruin geworden, uitgedroogd door de zon. Hij was al zijn haar kwijt, zelfs zijn baard en zijn borstharen. Zijn lichaam was overdekt met steenpuisten, knobbels en gezwellen. Zijn botten staken aan alle kanten uit, zijn neus was krom en zijn ribben deden denken aan de hoepels van een ton. '
Met deze ironische zinnen begint het titelverhaal van 'De dood van Methusalem'. Methusalem verlangt naar de dood maar is er tevens voor bevreesd. God schenkt hem een laatste avontuur. Maar aan het slot van het verhaal valt Methusalem op zijn knieën. 'Ik ben te oud voor zulk een uitgelatenheid,' zo verweert hij zich tegen de juichkreten van vrouwelijke demonen. Hij smeekt haar hem terug te brengen naar zijn tent, zijn zalige ouderdom en rust. Voor het eerst in bijna duizend jaar heeft de angst voor de dood hem verlaten. Dit ontroerende, humoristische verhaal is typerend voor de toonzetting van de hele bundel, waarin wonderdoeners, mystici en demonen niet zelden het bizarre decor vormen.
Afbeeldingen
Singer, Isaac Bashevis - De dood van Methusalem
Queeste Assen

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Queeste.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Queeste
  • Na uw bestelling ontvangen u en Queeste een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Queeste vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Queeste kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren