Titel

Japanese Woodblock Prints (1680-1938) XXL NIEUW

Schrijver
Taal

Meertalig

ISBN

9783836563369

Uitgever

TASCHEN

Prijs

125,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Gebonden, 622 pagina's 290 x 395 mm

Meer info
Van Edouard Manets portret van de schrijver Emile Zola, tot Van Goghs nauwgezette kopieën van de Hiroshige-prenten (die hij met veel toewijding verzamelde) de 19e -eeuwse pioniers van het Europese modernisme maakten geen geheim van hun liefde voor de Japanse kunst.
De blokdruk ontketende, in al zijn sensualiteit, vrijheid en levendigheid, de Japanrage die eerst Frankrijk en later heel Europa in de ban hield.
Feit is dat de Japanse blokdrukprent een fenomeen is zonder westers equivalent. Enkele van de meest ontwrichtende ideeën in de moderne kunst – zoals de idee dat, in de woorden van Karl Marx, ‘alles wat duurt, alles wat staat, verdampt’ werden in de jaren 1700 in Japan ontwikkeld en in het begin van de 19e eeuw op unieke wijze tot uitdrukking gebracht in de ontwerpen van meesters als Hokusai, Utamaro en Hiroshige.
Dit boek ontsluiert een geliefde maar weinig begrepen kunstvorm door de 200 uitzonderlijkste Japanse blokdrukprenten in hun historische context te presenteren.
Variërend van de 17e-eeuwse ontwikkeling van decadente Ukiyo-e, of ‘prenten van de vlietende wereld’, tot het verval en de wederopstanding van de prenten in het begin van de 20e eeuw, al deze beelden zijn in deze editie verzameld  en vormen een ongeëvenaard overzicht, niet alleen van een uniek genre in de kunstgeschiedenis, maar ook van de veranderende zeden en culturele ontwikkeling van Japan.
Afbeeldingen
Andreas Marks - Japanese Woodblock Prints (1680-1938) XXL NIEUW
Andreas Marks - Japanese Woodblock Prints (1680-1938) XXL NIEUW
Andreas Marks - Japanese Woodblock Prints (1680-1938) XXL NIEUW
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ezelsoor Breda.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ezelsoor Breda
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ezelsoor Breda een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ezelsoor Breda vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ezelsoor Breda kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren