Titel

Prolegomena

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Boom

Prijs

55,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Paperback in goede staat

Meer info
Prolegomena 1e druk is een boek van Immanuel Kant uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789461057259

In 1783 publiceert Kant de Prolegomena tot elke toekomstige metafysica die als wetenschap zal kunnen optreden. In dit boek zet hij de hoofdgedachten uit zijn Kritiek van de zuivere rede nog eens kort uiteen.

Dit boek is echter meer dan alleen een verkorte weergave van de eerste Kritiek. Het is ook een uitleg en een verduidelijking van dat moeilijke werk, waarbij Kant gebruikmaakt van een andere, eenvoudiger methodiek. En bovendien is het een apologie: de meester verdedigt de Kritiek tegen aanvallen van tegenstanders. Nog altijd vormt dit boek een superieure inleiding tot Kants hoofdwerk. Het is een van Kants helderste en meest gelezen boeken en we vinden het dan ook heel dikwijls terug op het lijstje verplichte literatuur voor filosofiestudenten.

Dit boek verscheen in 1999 voor het eerst in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Boom en heeft inmiddels de status van een klassiek werk. Het hoort daarom bij uitstek thuis in de reeks Grote Klassieken.



Toon minder


Recensie(s)




Dit is een (ongewijzigde) heruitgave van de vertaling door Jabik Veenbaas en Willem Visser, die eerder in 1999 bij Boom verscheen en nu (terecht) is opgenomen in de prachtig uitgegeven serie 'Grote klassieken'. De 'Prolegomena' van de grote Duitse verlichtingsfilosoof Immanuel Kant (1724-1804) verscheen oorspronkelijk in 1783 en was bedoeld als een samenvatting of leeswijzer bij Kants moeilijk bevonden 'Kritiek van de zuivere rede' ('Kritik der reinen Vernunft') uit 1781, die de basis vormt van zijn hele transcendentale filosofie. Maar bovendien gaat Kant in zijn 'Prolegomena' in op een aantal kritieken op zijn Kritiek die in kranten waren verschenen (bijvoorbeeld over de idealistische consequenties van zijn denken). Ofschoon Kant niet een fantastische stylist was en het toch een moeilijk boek blijft, is het geheel uitstekend vertaald, zeer leesbaar en kan het dienen als een inleiding tot de kenleer van deze beroemde filosoof.
Ab antiquarimaat Amersfoort

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Ab antiquarimaat.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren