Titel

Eben-Haëzer school 25 jaar - Streekschool voor reformatorisch onderwijs te Bennekom, 1975-2000

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Stichting tot het Verstrekken van Basisonderwijs op Reformatorische Grondslag te Bennekom e.o.

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Mooi ex.

Meer info
Door 's Heeren goedheid en trouw mogen we dit jaar het 25-jarig bestaan en de 25-jarige geschiedenis van de Eben-Haëzerschool te Bennekom herdenken. Een kwart eeuw Reformatorisch basisonderwijs in onze regio. Wie had dit kunnen denken. We hebben het niet verdiend, het is enkel Gods lankmoedigheid over ons dat we niet vernield zijn. We mochten in alle gebrek en met vele tekortkomingen de Bijbelse boodschap van zonde en genade, van leven en van dood, ja van de rechtvaardiging van de goddeloze, elke dag in alle eenvoud aan onze kinderen doorgeven. Het zaad van de wedergeboorte en het bevel van geloof en bekering mocht gestrooid worden in de harten van onze kinderen.

En de uitkomst? Daar hoeven wij ons niet bezorgd over te maken. Dat is het werk van de drieënige God. Zijn beloften zijn waar en zeker, zie hiervoor o.a. Jesaja 55 vers 11. Nee, wij hebben, een ieder op zijn plaats, de verantwoordelijkheid om het goede zaad te zaaien in de kinderharten. Daar zullen we wel op worden aangesproken, daar zullen we verantwoording voor moeten afleggen op de jongste dag. Wat een grote verantwoordelijkheid ligt er voor ons allen op onze schouders. In de eerste plaats voor de ouders. Zij hebben bij het doopvont een eed afgelegd voor God en de gemeente. Dat zij hun kinderen zullen onderwijzen in de leer die naar de Godzaligheid is. "En de ouders zullen gehouden zijn hun kinderen, in het opwassen, hiervan breder te onderwijzen."

In de tweede plaats is de school een belangrijke opvoeder in het leven van onze kinderen. Ongeveer acht jaar lang zijn ze toch "gedeeltelijk" ook voor onze verantwoordelijkheid geweest. Werden ze mede gevormd voor hun verdere leven en we bidden ervoor, ook voor de eeuwigheid na dit leven. Wat is het daarom belangrijk als we voor onze kinderen een schoolkeus moeten maken. Ze niet zomaar naar een Reformatorische school sturen en denken dat het dan wel goed zit. Nee, in gezamenlijkheid en afhankelijkheid onze kinderen opvoeden in de vreze des Heeren, dat is de weg. Dat is het drievoudig snoer dat niet haast verbroken zal worden, namelijk: gezin, kerk en school. Dat moet één zijn. Dan pas hebben onze kinderen, als het goed is, een kompas voor het leven en voor de eeuwigheid. Wat is het dan van levensbelang dat we ze leren dat ze eerst het Koninkrijk van God moeten zoeken, dat ze eerst een nieuw hart moeten ontvangen, dat ze eerst tot geloof moeten komen en dat ze eerst moeten ervaren dat hun zonden zijn vergeven door het bloed van Christus! Dââr moet het ons elke dag om gaan en we mogen niet rusten totdat we die rust hebben mogen vinden in God. De kerkvader Augustinus zei het al: "Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in God."
Afbeeldingen
 - Eben-Haëzer school 25 jaar - Streekschool voor reformatorisch onderwijs te Bennekom, 1975-2000
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren