Titel

Gilden naar 2100 - Schuttersgilden in het land van Cuijk

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk

Prijs

18,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Enkele aantekeningen in boek gemaakt, verder in prima staat

Meer info
De Sat-commissie van de Schuttersgilden Land van Cuijk nam het initiatief voor het schrijven van een vervolg op de Gouden Guld. Dit standaardwerk kwam uit in 1983. Het motief voor het schrijven van de aanvulling was, dat onze voorzitter C.WJ. Baron de Weichs de Wenne in de jaarvergadering van januari 2001 gaf aan de heer O.Bouwmans. Hiermee kwam een einde aan het tijdperk van 34 jaar voorzitterschapLand van Cuijk. Ook het einde van de 20e eeuw en de drempel naar de 21e eeuw was een drijfveer een overzicht te maken van de aangesloten gilden.

De opzet van het boek Gilden naar 2100 is wat de gilden betreft die zijn aanges1oten bij de Kring-van Schuttersgilden Land van Cuijk, hetzelfde als in 1983. Met behulp van een van te voren ingediende vragenlijst reisden de twee Sat-leden alle gilden af en voerden gesprekken met hun overheden. Niet alleen met die gilden die bij de kring in 1983 waren aangesloten maar ook met enkele gilden die zich later hebben aangesloten. Met behulp van digitale fototechniek werden daarna nog van de gilden opnames gemaakt. De gilden zelf hebben de historie van hun gilde beschreven, teksten werden gecorrigeerd door Walther Hermans en de tekstverwerking was in handen van Aeopold Hermansan, hen zijn wij veel dank verschuldigd.

Sommige gildegebruiken die buiten het normale gildepatroon vallen, worden per gilde apart besproken. De emancipatie verliep bij sommige gilden bijzonder vlug Voor andere was het niet nodig om hierover te verhalen. De auteurs geven zo nu en dan ook hun eigen mening. De SAT- en de commissievoorzitters van elk der gildesportenjzoals trommen, vendelen, schieten, standaard-rijden, doen hun woord over het verleden en de plannen voor de toekomst.

De schrijvers noteerden van elk gilde een anekdote, wij hopen dat de lezer deze weet te waarderen. De auteurs proberen hiermede te bereiken dat het een leesbaar boek wordt en geen droge opsomming van feiten. De gegevens van 1983 tlm 2000 werden om diezelfde reden niet allemaal in dezelfde volgorde gezet. Zonder de medewerking van de gildeoverheden zou dit boek niet tot stand gekomen zijn. Voor sommige gilden bleek het zeer moeilijk om de met hen gemaakte afspraken na te komen. Hierdoor was het voor de auteurs soms een crime de gegevens tijdig bij elkaar te krijgen. Hierdoor zou het hele project zelfs bijna voortijdig gestopt zijn. Wij hebben naar volledigheid gestreefd, dit bleek echter helaas niet haalbaar in dit 300 pagina's dikke boek.

Jo Smits, Herman Jacobs en Walther Hermans
Afbeeldingen
Jo Smits, Herman Jacobs en Walther Hermans - Gilden naar 2100 - Schuttersgilden in het land van Cuijk
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren