Titel

De grens gemarkeerd - Grenspalen en grenskantoren aan de landzijde

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Kempen Pers, Hapert

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, in goede staat

Meer info
Onze landsgrenzen worden niet alleen door grenspalen gemarkeerd, maar ook door mensen die zich daar vanwege hun werk bevinden. Zonder de markeringen is de grens niet meer dan een onzichtbare lijn die alleen op landkaarten is te zien. Maar de tijd gaat snel. Op korte termijn zal de grens deze eeuwenoude funktie verloren hebben en nog slechts voortleven in de verhalen over binnenvallende legers, en over vluchtelingen en smokkelaars. De bedoeling van dit boek is om nog eenmaal stil te staan bij de geschiedenis en het doel van de Nederlandse grens met België en de Bondsrepubliek Duitsland. Het uitgangspunt is geweest de situatie vast te leggen voordat door de voortschrij-dende Europese integratie de grens haar funktie verliest.

Het initiatief tot dit boek is genomen door de Direktie Douane van het Ministerie van Financiën. Niemand meer dan de douane immers wordt geconfronteerd met de grote veranderingen die, onder meer als gevolg van het Akkoord van Schengen, voor de deur staan.

Het boek heeft een duidelijke tweedeling. In het eerste gedeelte wordt de grens besproken in al haar verschijningsvormen, haar geschiedenis en markering. In het tweede deel van het boek wordt de lezer meegenomen op een tocht langs alle grensposten tussen de Dollard, het Drielandenpunt en het Zwin. Er wordt aandacht besteed aan typisch plaatselijke omstandigheden, de invloed van de grens op grensplaatsen, anekdotes, grenspalen, transport enzovoorts. Het is voor het eerst dat de Nederlandse landsgrenzen in al hun facetten worden beschreven en worden verbeeld. Een groot aantal nooit eerder gepubliceerde foto's ondersteunt de tekst.
Afbeeldingen
Paul Spapens en Kees van Kemenade - De grens gemarkeerd - Grenspalen en grenskantoren aan de landzijde
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,6 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren