Titel

De belofte van Pisa

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789044628371

Uitgever

Prometheus

Prijs

10,00

Bijzonderheden

2016 14e druk / paperback / 286 pag. / 375 gram / gelezen en in goede staat

Meer info
Thuis worstelt Sam met zijn analfabete en weinig geïntegreerde ouders, die liever hebben dat hij salam aleikum zegt dan goeiemorgen. Zijn broer zit vast voor een gewapende overval, zijn zussen werken achter de kassa bij de supermarkt en ook zijn buurtvrienden hangen doelloos op straat. Sam, thuis Samir genoemd, is echter vastbesloten het vwo te gaan doen en zich te storten op zijn liefde voor klassieke piano-muziek. Waar zijn broer die vrachtwagen vol piano's vandaan heeft gehaald, vraagt hij liever niet. Sam probeert zich staande te houden in de elitaire wereld van het lyceum, maar de vooroordelen, sluimerende criminaliteit en het onbegrip van zijn familie blijven hem achtervolgen. Buurthuizen en sterrenrestaurants, moskeeën en jetsetfeestjes laten zich niet combineren. Terwijl het sluiten van vriendschappen in deze wereld moeizaam verloopt, merkt Sam dat hij ook zijn oude Marokkaanse vrienden niet meer kan vertrouwen.
Recensie(s)
Samir (ik-figuur), die zich liever Sam noemt, groeit op in een traditioneel Marokkaans gezin in Amsterdam met twee analfabete ouders. Zijn tien jaar oudere broer, die in de criminaliteit zit, is zijn grote inspirator. Hij zorgt ervoor dat Samir naar het Hervormd Lyceum gaat, waar Samir zijn vwo-diploma haalt. Samir is ook een talentvol pianist; hij is gek op klassieke muziek en zijn broer regelt voor hem een piano. Bouzamour, geboren in 1991 in Amsterdam, won als verhalenverteller het Rozentuinfestival in 2010. Hij schetst de cultuur van jonge Marokkanen en hun ongezouten taalgebruik op beeldende wijze. Dit werd hem binnen Marokkaans-Nederlandse kring niet door iedereen in dank afgenomen. Hij heeft humor en zelfspot en beschrijft het leven van de jonge Samir met vlotte pen. Zal vooral jonge lezers aanspreken. Normale druk. Vanaf ca. 15 jaar.
Afbeeldingen
Bouzamour, Mano - De belofte van Pisa
Bouzamour, Mano - De belofte van Pisa
Bouzamour, Mano - De belofte van Pisa
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Koos Tak.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren