Titel

Carte des environs de Liege, Mastrick, Limbourg, Aix la Chapelle, Huy, Fauquemont, Dalem, &c

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Crepy, Paris

Prijs

175,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

ca 1744, originele kopergravure, 51 cm x 66 cm

Meer info
Eugène-Henri Fricx is de grondlegger van een belangrijke 18de-eeuwse drukkersdynastie in Brussel. Hij werd geboren in 1644 als de zoon van Henri Fricx, een handelaar. Eugène-Henri Fricx kwam in een familie van boekdrukkers terecht toen hij trouwde met Barbe Mommaert, wiens broer Jan II Mommaert actief was als drukker. In 1670 startte Fricx als uitgever en boekenverkoper en schopte het tot 'Imprimeur de Sa Majesté' in 1689. Pas in 1703 begon hij met het printen en verkopen van kaartmateriaal, waarbij Jacob Harrewyn en zijn broer zowat als exclusieve graveurs van Fricx fungeerden. Later zouden twee zonen van Fricx, Georges en Guillaume, in zijn voetsporen treden en als dukkers aan de slag gaan.
Eugène-Henri Fricx dankt zijn reputatie als cartograaf voornamelijk aan zijn werk Cartes des Pays-Bas (1712), dat hoofdzakelijk vanuit esthetisch oogpunt zeer befaamd was. De atlas is een verzameling van heterogene, losse kaarten, die allemaal gemeen hebben dat ze handelen over de Spaanse Successieoorlog (1702-1713). Vanuit een geografisch perspectief is de atlas op te delen in twee compartimenten: een deel met topografische kaarten van de Nederlanden en een tweede bundel met stadsplannen, belegeringen en veldslagen.
From: Cartes des provinces des Pays Bas ... / dressée sur les memoires de Eugene Henry Fricx ... A Paris Chez Crepy rue S. Jacques a limage S. Pierre , 1744.
Afbeeldingen
Frix, Eugene Henri - Carte des environs de Liege, Mastrick, Limbourg, Aix la Chapelle, Huy, Fauquemont, Dalem, &c
't boekenmagazijn Kuringen

't Boekenmagazijn is een verzendantiquariaat gelegen in Hasselt. Wij verzenden via bpost of DPD. Na afspraak kunnen de boeken ook afgehaald worden.
Wij streven ernaar om boeken in zeer goede staat tot nieuwstaat aan te bieden aan een scherpe prijs.
Naast een algemeen assortiment zijn onze specialiteiten kunst, krijgsgeschiedenis en oude prenten.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel 't boekenmagazijn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met 't boekenmagazijn
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't boekenmagazijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't boekenmagazijn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • 't boekenmagazijn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren