Titel

L'Italie qui comprend les Etats de Piemont, les Duches de Milan, de Parme, de Modene, de Mantoue &c. les Republiques de Genes, de Veinse, de Luques &c. le Grande Duche de Toscane, l'Etate du Saint-Siege, le Royaume de Naples, et les Isles de C...

Schrijver
Taal

Frans

Uitgever

Gilles Robert de Vaugondy

Prijs

150,00(Excl. verzendkosten)

Verzendkosten

Bijzonderheden

1757, ca. 48 cm x 56 cm, originele kopergravure

Meer info
Published In: Atlas Universel, Par M. Robert Geographe ordinaire du Roy, et Par M. Robert De Vaugondy son fils Geographe ord. du Roy, et de S. M. Polonoise, Duc de Lorraine et de Bar, et Associe de L'Academie Royale des Sciences et belles Lettres de Nancy, Avec Privilege Du Roy, 1757. A Paris, Chez Les Auteurs ,Quay de l'Horloge du Palais, Boudet Libraire Imprimeur du Roi, rue St. Jacques. Grave par G. Delahaye. Several hundred towns are shown. Decorative cartouche. An excellent large format map from the middle of the 18th Century.
Gilles Robert de Vaugondy (1688–1766) was een Frans geograaf en cartograaf. Hij werd de hofgeograaf van Lodewijk XV. Gilles Robert was een kleinzoon van de cartograaf Nicolas Sanson, van wie hij onder meer kopergravures van kaarten erfde. Er zijn geen cartografische producten van De Vaugondy bekend, anders dan die welke hij samen met zijn zoon Didier Robert de Vaugondy vervaardigde. Zij golden als toonaangevende Franse cartografen in een flink deel van de achttiende eeuw. Zij produceerden kaarten, globes en in 1757 hun Atlas Universel. Waar mogelijk was deze gebaseerd op het nieuwste, door landmeters geproduceerde kaartmateriaal. Ook konden ze voor materiaal een beroep doen op de Franse marine. De De Vaugondy's berekenden voor vele punten op hun kaarten een nauwkeurige lengte en breedte.
Prima staat, middenvouw als uitgegeven en ruime marges.
Afbeeldingen
Robert de Vaugondy, Gilles - L'Italie qui comprend les Etats de Piemont, les Duches de Milan, de Parme, de Modene, de Mantoue &c. les Republiques de Genes, de Veinse, de Luques &c. le Grande Duche de Toscane, l'Etate du Saint-Siege, le Royaume de Naples, et les Isles de C...
't boekenmagazijn Kuringen

't Boekenmagazijn is een verzendantiquariaat gelegen in Hasselt. Wij verzenden via bpost of DPD. Na afspraak kunnen de boeken ook afgehaald worden.
Wij streven ernaar om boeken in zeer goede staat tot nieuwstaat aan te bieden aan een scherpe prijs.
Naast een algemeen assortiment zijn onze specialiteiten kunst, krijgsgeschiedenis en oude prenten.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel 't boekenmagazijn.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met 't boekenmagazijn
  • Na uw bestelling ontvangen u en 't boekenmagazijn een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 't boekenmagazijn vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • 't boekenmagazijn kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren