Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

De Nomadische keuken van Algerije- RAINARAI

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789059561731

Uitgever

Fontaine Uitgevers, 2006

Prijs

7,00(Excl. verzendkosten)

Beschikbaar

2 exemplaren

Bijzonderheden

Zeer net gebonden , 128 pag. - 23,2x23,3 cm

Meer info
Samenvatting

Een kookboek dat je ervaart als een reisverhaal. Een verhaal over de eeuwige trek van de nomade. De Nomadische Noord-Afrikaanse keuken neemt je mee naar de Maghreb en de woestijn, naar de oasen en de Middellandse Zee.
In dit relaas legt Laurent Khellout uit wat de Nomadische keuken zo bijzonder maakt, wat de kracht is achter deze eeuwenoude eettradities. Oeroude gerechten als lamsbout, tajine of wilde zeebaars worden uit de doeken gedaan. In een combinatie van meer dan vijftig recepten wordt duidelijk dat kruiden en specerijen het hart vormen van deze kookcultuur. Dat biologische producten hun energie en smaak uit de zon halen, en dat olijfolie in het zuiden van Algerije zeker niet hetzelfde is als de olijfolie in het noorden. Traditionele nomadische gerechten, aangevuld met de geneugten uit andere culturen. Precies zoals de nomaden zich al duizenden jaren weten te handhaven.

Laurent Khellout is eigenaar van traiteur- en delicatessenwinkel Raïnaraï aan de Prinsengracht in Amsterdam. Na vele omzwervingen, via de Surinaamse, de Italiaanse, de Franse en de Spaanse keuken, is hij teruggekeerd naar de essentie van zijn bestaan; zijn liefde voor de Nomadische keuken
Afbeeldingen
Khellout - De  Nomadische keuken van  Algerije- RAINARAI
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Nieuwste boeken vanAnkerboek

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren