Titel

Langs heg en steg naar de grote weg

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Oudheidkundige Vereniging Wehl - gebonden, 2003

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

z.g.a.n

Meer info
Wie kent niet uit de jeugdjaren de vele paadjes die tussen de velden door naar kerk en school voerden? ............. .We liepen door het veld vanuit de richting Kleindorp/Doesburgseweg, langs de Bernadettemolen en kwamen zo bij onze school in Nieuw Wehl. Als het 's zomers geregend had, lag de natte rogge er dwars overheen en kwamen drijfnat aan! Deze en andere herinneringen, zoals de namen van akkers en weilanden met de daarbij behorende boerderijen, komen tot leven bij het lezen van dit boek.

De schrijver, die zijn jeugd in Wehl doorbracht, heeft met deze publicatie een waardevolle bijdrage gegeven aan de geschiedenis van ons dorp. In een vijftal hoofdstukken worden eerst het ontstaan, het gebruik, het benoemen en ook wel de problemen van de vroegere straten weergegeven. Het geeft een verantwoord historisch beeld en de lezer kan zich daarbij gemakkelijk in de dorpsstructuur van toen inleven. Als in de daarop volgende hoofdstukken geschiedenissen, herinneringen en allerlei bijzonderheden rond de bebouwing worden beschreven waant men zich wandelend door het verleden en komt zo uiteindelijk in het Wehl van nu. De
aanvullingen in allerlei kaarten en bijlagen maken het geheel compleet.

De Heerlijkheid Wehl, sinds 1816 voorgoed binnen het Koninkrijk, gaat anno 2005 samen met Doetinchem en Gaanderen een nieuwe gemeente vormen. Een pracht gelegenheid voor het verschijnen van dit boek! De oude waarden vastgelegd en de verbindingen naar een nieuwe gezonde toekomst geopend. Het idee, om bij de totstandkoming van dit boek, een werkgroep van de Oudheidkundige Vereniging te betrekken heeft niet alleen tot bijdragen geleid, maar ook tot een niet geringe impuls voor andere onderzoeksgebieden, zoals het boerderijen en veldnamenonderzoek.

Het gemeentebestuur heeft dit boek gekozen als een waardig geschenk bij de herindeling en het zal de lezer zeker in historisch opzicht verrijken, zodat de weg naar de toekomst met een goede bagage kan worden ingeslagen!

Willem Berendsen, voorzitter Oudheidkundige Vereniging Wehl.
Afbeeldingen
Willemsen, Gerrie A.J. en anderen - Langs heg en steg naar de grote weg
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren