Titel

Helmut Kohl: 'Het einde van de Muur' / druk 1

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789060109229

Uitgever

Strengholt's Boeken

Prijs

4,45(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

292pp, 1997, hardcover, NIEUW

Meer info
Samenvatting
Een van de opzienbarendste mijlpalen in de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw is wel de Duitse hereniging. Zij markeert het einde van het historische Oost-Westconflict, dat niet alleen Duitsland aangaat, maar de hele wereld en Europa in het bijzonder. Alle grote staats-en regeringsleiders uit de periode van de val van de Muur hebben inmiddels hun persoonlijke visie op deze gebeurtenis gegeven. Alleen de mening van de Duitse bondskanselier Helmut Kohl ontbrak tot nu toe; hij koos, als verantwoordelijke voor deze politieke ontwikkeling, voor terughoudendheid. De journalisten Diekmann en Reuth wisten bondskanselier Kohl toch te overtuigen van de essentie van zijn meningsuiting hierover. Om het troebele beeld van de eenwording te verhelderen, werden er urenlange gesprekken met Kohl gevoerd, waarin hij openhartig en uitgebreid inging op zijn persoonlijke herinneringen aan deze historische weken en maanden in 1989-199O. Daarbij gaf de bondskanselier inzage in tot dusver nog niet op

Recensie(s)
In dit boek laat de Duitse bondskanselier zijn persoonlijke herinneringen rond de val van de Berlijnse muur en de Duitse eenwording (1989-1990) optekenen. De auteurs zijn journalisten en hebben lang en intensief met hem gesproken en nog niet openbaar gemaakte documenten mogen inzien. Met Kohls herinneringen wordt de geschiedenis rond de Duitse eenwording completer en inzichtelijker gemaakt. Het boek begint met de achtergronden van de Perestrojka in relatie tot de Duitse kwestie en de gebeurtenissen in de DDR en in de andere Oost-Europese landen. Uitvoerig gaat Kohl in op de betrekkingen met de westerse landen, de moeizame binnenlandse politiek rond de Duitse eenwording en op de nog moeizamer verhouding met (voormalige) DDR-leiders. Het is onthullend om te lezen hoezeer zelfs Kohl door de gebeurtenissen werd overvallen en hoezeer er sindsdien door hem moest worden geïmproviseerd. Minstens zo onthullend is hoe solistisch Kohl te werk ging: hij informeerde op cruciale momenten bijvoorbeeld niet eens zijn minister van Buitenlandse Zaken maar steunde volledig op enkele vertrouwelingen. Een interessant en gedetailleerd boek, onmisbaar voor hedendaagse geschiedenis,
Afbeeldingen
 - Helmut Kohl: 'Het einde van de Muur' / druk 1
Axel Axel

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Axel.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Axel
  • Na uw bestelling ontvangen u en Axel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Axel vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Axel kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren