Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw
Titel

Wit zand.

Schrijver
ISBN

9789041700599

Uitgever

Rainbow, 1997

Prijs

3,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Zeer nette pocket, 282 pag.,

Meer info
Samenvatting
Op een zaterdag in november overnachten een man en een vrouw in hotel Le Bateau Guizzantois. Zijn indrukwekkende naam ten spijt is het hotel vervallen, en de vrouw wil er dan ook zo spoedig mogelijk weg. Ze vindt de hotelbaas onbeschoft en haar minnaar een beetje saai.

In Wit zand overtuigt Kristien Hemmerechts wederom met haar bekende thema's: de verhouding tussen ouders en hun kinderen, het verlangen naar liefde, de aantrekkingskracht en het wantrouwen tussen mannen en vrouwen, seksualiteit en de eeuwige angst voor de dood.

Meer boeken van Kristien Hemmerechts.
Recensie(s)
Er gebeurt heel wat in deze roman van Kristien Hemmerechts: diefstal, overspel, een auto-ongeval met dodelijke afloop, kindermishandeling met fatale gevolgen, het optreden van neo-fascistische jongeren, het is slechts een greep. Voornaamste plaats van handeling is het vervallen hotel Le Bateau Guizzantois en zijn omgeving in het Noordfranse kustplaatsje Wissant (in welke naam een echo van de titel te horen is). De eigenaar ervan heeft een Duitse bunker gekocht die hij wil inrichten als oorlogsmuseum. Een gescheiden vrouw, moeder van een zoon en een dochter, brengt er met haar minnaar, een weduwnaar, een nacht door, maar vertrekt de volgende morgen alleen naar huis. Vanuit het gezichtspunt van deze twee personen wordt het grootste deel van het verhaal verteld. Aan het slot, dat geen ontknoping is, komen allen bijeen in de eetzaal van het hotel voor een feestelijke maaltijd vanwege kerstavond. Door de geserreerde stijl en het ontbreken van ook maar een vleugje humor ligt het boek als een steen op de maag. Goedkope pocketeditie; kleine druk, krappe marge.
(Biblion recensie, Dick Welsink.)
Afbeeldingen
Hemmerechts, Kristien - Wit  zand.
Ankerboek Uithuizermeeden

DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

Nieuwste boeken vanAnkerboek

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren