Titel

Van Cortenbergh tot Oranje Nassau's Oord 1357-1976

Schrijver
Taal

Nederlands

Uitgever

Eigen beheer, jubileumboek ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Oranje Nassau's Oord te Renkum.

Prijs

10,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

Hardcover, in mooie staat

Meer info
Bij de voorbereiding van de herdenking van het 75-jarig bestaan van het Oranje Nassau's Oord rees de vraag in welke vorm dit moest geschieden, daar de bestemmingswijziging in 1964 aan de sanatoriumtijd definitief een einde maakte. Een aantal gesprekken met de Renkumse historicus Wes Beekhuizen leidde tot het besluit vanaf de Middeleeuwen tot heden een overzicht samen te stellen over het gebeuren op de plek grond waar nu het Oranje Nassau's Oord staat.

De eerste periode laat zien hoe deze gebieden en dus ook de mensen daar woonachtig, een twistgebied vormden tussen Gelderland en Utrecht. In later tijd komt het tijdperk van het Koninklijk Domein, gevolgd door de sanatoriumfase, welke zelf weer onderbroken werden door het geweld van de 2e Wereldoorlog.

Wij meenden dat de vroege geschiedenis niet weggelaten mocht worden, de lezer verplaatse zich in die tijd, al lezende zal hij zich bewust worden van de wortels die hij met het verleden heeft. Zich bezighouden met geschiedenis heeft slechts zin wanneer men achter de feiten de mensen ziet in hun dagelijkse doen. Voor de patiënten van het Oranje Nassau's Oord is dat, zeker vroeger, de bange vraag geweest van herstel of hernieuwd en langdurig kuren.

De vragen voor het personeel lagen anders. Van het tijdvak 1900-1930 was het mogelijk de menselijke kant meer te belichten. Men zal het genoteerde moeten zien tegen de achtergrond van die tijd. Het past ons niet te oordelen, mogelijk mogen we zo af en toe wat glimlachen. Veel is veranderd, sommige dingen verbeterd, maar de huidige ontwrichtende tijd geeft zeker geen grond ons af te zetten tegen het verleden.

Voor het optekenen van deze merkwaardige geschiedenis zijn wij veel dank verschuldigd aan de heer Wes Beekhuizen. Met grote kundigheid en veel gevoel voor humor, aangevuld met persoonlijke kennis van de situatie, heeft de heer Beekhuizen in korte tijd met veel energie een vlot te lezen boek geschreven.
Afbeeldingen
Wes Beekhuizen - Van Cortenbergh tot Oranje Nassau's Oord 1357-1976
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11000 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren