Titel

Redichem 50 jaar sportief aan de bal

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789090245393

Uitgever

Christelijke voetbalvereniging Redichem

Prijs

18,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

In zeer goede staat

Meer info
Begin 2008 is de eerste vergadering van de jubileumcommissie, ingesteld voor de viering van het 50-jarig bestaan van CVV Redichem. Tijdens deze vergadering komt al snel het onderwerp Jubileumboek ter sprake. De jubileumcommissie besluit voor het samenstellen van het jubileumboek een werkgroep in te stellen. In augustus 2008 is de werkgroep compleet en kan met het boek begonnen worden.

Hoe kun je 50 jaar CVV Redichem zo goed en volledig mogelijk in een boek weergeven? Na een inventarisatie van aanwezige en elders beschikbare bronnen werd het historisch onderzoek opgestart. Ook het gesproken woord is natuurlijk een belangrijke factor voor het boek: wie moeten er geïnterviewd worden, wie laten we als werkgroep aan het woord? De werkgroep heeft na het historisch onderzoek een selectie gemaakt uit alle namen en gebeurtenissen, die uit het onderzoek naar voren kwamen. Er moesten keuzes gemaakt worden in verband met de dikte van het boek en het beschikbare budget.

Het historisch onderzoek moest uitgevoerd worden, omdat het clubarchief onvolledig was. Het Nationaal Archief in 's-Gravenhage bezit het archief van de KNVB, met daarin opgenomen het archief van de Arnhemse Voetbal Bond. Diverse gemeentenarchieven in de regio en de Gelderland Bibliotheek in Arnhem zijn in bezit van diverse locale en regionale kranten uit de periode 1959-2009. Het historisch onderzoek leverde een enorme feitenkennis op. Tijdens de interviews met bestuurders, spelers, vrijwilligers, trainers, moeders kwam deze feitenkennis wel eens van pas: sterke verhalen werden uit de wereld geholpen!

De rode draad in het boek vormen de vijf verhalen 'Redichem sportief'. Elk van deze vijf verhalen vertelt de sportieve geschiedenis van tien jaar. Aan elke periode van tien jaar zijn weer andere verhalen en interviews gekoppeld die betrekking hebben op die tien jaar. De werkgroep realiseert zich goed dat sommige verhalen en interviews een groter tijdvak bestrijken en soms ook niet in een bepaald tijdvak te plaatsen zijn.

De werkgroep heeft geprobeerd een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van 50 jaar CVV Redichem. We zijn van mening dat er een boeiend boek is ontstaan.

Heel veel leesplezier! Werkgroep Jubileumboek, Renkum, augustus 2009
Afbeeldingen
Michel Bosveld, Wim van Bruxvoort, Joop van Ernst, Kees Jansen, Arjan Molenaar en Dik Visser - Redichem 50 jaar sportief aan de bal
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren