Titel

Dromen over Sabang

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789090043777

Uitgever

Koning - Van Der Veen M

Prijs

6,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2002, paperback

Meer info
Toen in 1981 mijn eerste artikel in het maritiem maandblad 'de Blauwe Wimpel' geplaatst werd, was het de toenmalige hoofdredacteur, Anthony van Kampen die in de introductie-column erbij schreef: 'Zij droomt ervan nog eens een boekje over Sabang te schrijven'.

Nu, 10 jaar later is het dan toch zover. In 1990 was ik eindelijk in de gelegenheid naar Indonesië terug te keren en Sabang te bezoeken. Naar aanleiding daarvan schreef ik een stukje in het Indisch tijdschrift de 'Moesson' en zette er hoopvol mijn telefoonnummer bij met het verzoek om reacties over Sabang voor het boek dat ik zou willen schrijven. De reacties waren boven verwachting, zodat ik na vele gesprekken her en der in 't land aan de slag kon gaan.

Mijn dank gaat uit naar hen waarmee ik dierbare herinneringen ophaalde, naar de velen die foto's en briefkaarten ter beschikking stelden en die mij op de hoogte brachten van de periode na mijn vertrek in 1930. Kortom, dank aan de Sabanggangers. Ik dacht dat ik zowat de enige was die, wellicht wat overdreven en door kinderogen gezien, lyrisch over mijn Sabangtijd droomde, maar uit al die gesprekken is mij één ding duidelijk geworden: de mensen die er gewoond hebben, antwoordden allemaal, van jong tot zeer oud: Sabang? Het was de mooiste tijd van mijn leven!!

Van dit prachtige eiland heb ik getracht een indruk te geven. De natuur is er overweldigend mooi en het bergmeertje Anak Laut ligt er nog steeds als een glanzende parel gevat in het groen van haar krater.
Afbeeldingen
Koning Van Der Veen - Dromen over Sabang
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Doornweerdje.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren