Titel

Leeg Huis

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789060191859

Uitgever

Prometheus, Uitgeverij Biep exemplaar 1966 5e Druk

Prijs

9,25

Bijzonderheden

Pocket 593 pagina's 18x10 formaat Gebruikers Sporen en Geel verkleuring

Meer info
Een leeg huis beschrijft Marga Minco drie dagen uit het leven van de jonge, joodse vrouw Sepha. Sepha heeft tijdens de tweede wereldoorlog ondergedoken gezeten en nu de oorlog afgelopen is wil ze weer terug naar haar vriend Mark in Amsterdam. Onderweg ontmoet ze de joodse Yona, die moeilijk met haar oorlogservaringen om kan gaan. Sepha en Yona blijven met elkaar in contact. Als Sepha in Amsterdam aankomt treft ze haar huis leeg aan. Lege huizen blijven een rol spelen in dit verhaal. Als Sepha en Mark een nieuw huis kopen en Sepha daar gaat kijken vindt ze daar ook een leegte. Ze kan er niet tegen en zet meteen de kraan aan als middel van beweging. Marga Minco maakt het verhaal levendig met de mooie dialogen die er gesproken worden. Door deze gesprekken krijgen de personen in het verhaal een levensecht karakter. Je kunt ze voor je zien en geloven dat deze mensen echt bestaan. Doordat het verhaal is geschreven vanuit een ikpersoon wordt dit gevoel versterkt. Ook de omgevingen in het boek zijn zo beschreven dat het lijkt alsof je er zo in zou kunnen stappen. Of het nu de stad Amsterdam is met zijn grijze grachten en vernielde huizen, of het Franse vissersdorpje met de restaurantjes en cafeetjes in de haven; de omschrijvingen zijn allemaal even gedetailleerd en diepzinnig. De dagen uit het leven van Sepha in de jaren 1945, 1947 en 1950 worden verduidelijkt door flashbacks. Door deze tijdsprongen kom je meer te weten van de tussenliggende periodes en de periodes voor de oorlog. Je krijgt meer informatie over de hoofdpersoon. Hoe kwam ze in Amsterdam? Hoe komt ze Yona tegen? Wie is Mark? Hoe komt ze in Frankrijk terecht? Waarom loopt de relatie tussen haar en haar vriend zo stroef? Wat is er met Yona gebeurd? Door deze informatie wordt het verhaal duidelijker. De flashbacks lijken tussen de gebeurtenissen ingeplakt. Zonder het te weten val je van een gebeurtenis in een flashback. Verwarrend? Soms, maar je went eraan. De schrijfstijl van Marga Minco is exclusief. Geen enkele Nederlandse schrijver of schrijfster heeft een verhaal net zo kunnen brengen als zij. Door het gebruik van flashbacks en het met beschrijvingen weergeven van levendige personen en omgevingen kun je haar schrijfstijl zeker uniek noemen. Het is een erg sterk en goed boek. Het verteld een prachtig verhaal wat met zoveel diepgang is geschreven dat je de gebeurtenissen mee kunt leven. Wie dit boek leest zal zeker meer van Marga Minco willen lezen. Het verhaal leest makkelijk weg en is ook niet te lang. De beschrijvingen van omgevingen zijn kort en bondig net zoals de vele mooie dialogen die in het boek gegeven zijn. Degene die meer boeken van deze schrijfster hebben gelezen zullen de schrijfstijl zeker herkennen en ook het onderwerp zal voor hen niet vreemd zijn, maar dit boek onderscheidt zich van de anderen door de tijd en plaats waarin en waar het verhaal zich afspeelt. Ik raad zeker aan het te gaan lezen!
Afbeeldingen
Minco, Marga . Boekverzorging Rudo Hartman - Leeg Huis
Minco, Marga . Boekverzorging Rudo Hartman - Leeg Huis
Minco, Marga . Boekverzorging Rudo Hartman - Leeg Huis
Minco, Marga . Boekverzorging Rudo Hartman - Leeg Huis
De Olde Jan Herwen

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel De Olde Jan.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met De Olde Jan
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Olde Jan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Olde Jan vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • De Olde Jan kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren