Titel

EEN HEER IN EEN VOLKSPARTIJ / Theodoor Heemskerk (1852-1932), minister-president en minister van Justitie

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789052601977

Uitgever

Aksant; hardcover; gebonden; 327 pag; 2006;

Prijs

20,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

UITVERKOOPPRIJS IN PERFECTE STAAT

Meer info
Samenvatting
Hij is een van de langst zittende minister-presidenten van Nederland. Ruim veertig jaar maakte hij deel uit van de Nederlandse politiek en was hij betrokken bij de roemruchte momenten uit de parlementaire geschiedenis., Toch is zijn naam bij velen onbekend. In deze biografie wordt het bijzondere leven verteld van Theodoor Heemskerk.
Recensie(s)
In deze uitgave staat de antirevolutionaire staatsman Theodoor Heemskerk centraal. Bornebroek, historicus, schreef deze biografie van genoemde politicus aan de hand van literatuur- en archiefonderzoek. Heemskerk, aanvankelijk vrijzinnig, bekeerde zich tot het gereformeerde geloof en sloot zich aan bij de Antirevolutionaire Partij. Na wethouder in Amsterdam en Tweede-Kamerlid geweest te zijn, werd hij minister-president (1908-1913). In een latere functie van minister van Justitie hervormde hij het gevangeniswezen. Op sociaal en zedelijk gebied huldigde hij tamelijk conservatieve inzichten. Zijn optreden was vriendelijk en verzoenend; met fellere en minder toegevende antirevolutionaire voormannen, eerst Abraham Kuyper (1837-1920) en later Hendrik Colijn (1869-1944), raakte hij meermalen in conflict. De meerwaarde van deze biografie, met zwart-witfoto's en -tekeningen, is dat zij informatie geeft over een staatsman over wie nog weinig is geschreven. Ook onze kennis van de ARP wordt met deze publicatie vergroot. Gezien het nogal hoge niveau is zij vooral bestemd voor historisch en politiek geinteresseerde lezers met de nodige achtergrondkennis. Bornebroek schreef vooral over christelijke sociale bewegingen zoals het CNV.

Drs. J.H. van Capelleveen
Afbeeldingen
BORNEBEEK, Arno - EEN HEER IN EEN VOLKSPARTIJ / Theodoor Heemskerk (1852-1932), minister-president en minister van Justitie
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel Huis van de Letteren.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren