Titel

Normaalbegaafde autistische kinderen

Schrijver
Taal

Nederlands

ISBN

9789061005230

Uitgever

Ad. Donker

Prijs

5,00(Excl. verzendkosten)

Bijzonderheden

2002, 92 pp., paperback. NIEUWSTAAT

Meer info
Nieuwstaat.

In tegenstelling tot de gebruikelijke literatuur over autisme richt deze Deense studie zich niet op het verminderde vermogen tot communicatie en sociale interactie. De aandacht van de auteur (Deense, in de kinder-neuropsychologie gespecialiseerde klinisch psycholoog met ruime ervaring met autistische kinderen) gaat namelijk uit naar het 'opvallend beperkte repertoire van activiteiten en interesses' van op normaal verstandelijk niveau functionerende autistische kinderen. Zij belicht dit laatste criterium voor de diagnose 'autisme' met behulp van een invalshoek van kinder-neuropsychologie en ontwikkelingspsychologie. Naast het beschrijven van diagnostische criteria en symptomen voor de repertoirebeperking (bijvoorbeeld dwanghandelingen, riten en perseveratie) worden tal van voorbeelden en diagnostische behandeladviezen gegeven. De auteur geeft aan dat haar visie beslist niet als de absolute waarheid beschouwd mag worden, maar eerder als een middel voor een genuanceerder begrip van het gedrag van haar doelgroep. Deze prettig leesbare publicatie voegt op een gedegen wijze werkelijk iets toe aan de bestaande autisme-literatuur en geeft tevens zicht op Scandinavische publicaties over het onderwerp! Bevat literatuurlijsten en enkele zwart-wit illustraties.
Afbeeldingen
Fleischer, Anne Vibeke - Normaalbegaafde autistische kinderen
boekmakelaar Maastricht

Betaling met paypal is mogelijk.

Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

Vul uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekwinkel boekmakelaar.

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Registreer u vrijblijvend als koper!

Wijzig instellingen
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...

Klik op het witte vierkant hierboven

  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

7,5 miljoen boeken

Gebruikt en tweedehands

11100 boekwinkels

Antiquariaten en particulieren